Tylko nie daj za dużego ciśnienia bo rozerwie nagrzewnice.
jaka nagrzewnica
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jaka nagrzewnica
Przedmuchaj nawet samym powietrzem. Czasem osadzają się tam różne dziwne rzeczy z układu co powoduje zapchanie nagrzewnicy.
jaka nagrzewnica
Jak by nagrzewnica się zapchała, to by praktycznie NIC nie wiało powietrzem po przestawieniu na ciepłe, nawet na 4 biegu dmuchawy, bo nagrzewnica wypełnia cały tunel.
Więc taka opcja odpada.
Co do zamiany węży od nagrzewnicy miejscami, to nie pamiętam ale chyba na którymś króćcu była strzałka z kierunkiem, ale sama nagrzewnica nie ma jakiegoś zaworka umożliwiającego obieg tylko w 1 stronę.
Tak więc podpinając ją nawet na odwrót, to jakiś obieg wody przez nią powinien być zachowany.
Ale jak to mówią "tonący brzytwy się chwyta". Możesz spróbować zamienić, bo i tak do odpowietrzenia dobrze było by spuścić i zalać na nowo układ, nawet tym samym płynem ( nie zapomnij przefiltrować np. przez 4x złożona gazę ), ale jakoś wątpię żeby to pomogło.
Ja po wymianie nagrzewnicy założyłem wąż na dolny króciec i przez górny napełniłem ją płynem. Nie wiem czy miało to jakieś znaczenie, ale nie kosztowało mnie to nic, a problemu nie miałem.
Więc taka opcja odpada.
Co do zamiany węży od nagrzewnicy miejscami, to nie pamiętam ale chyba na którymś króćcu była strzałka z kierunkiem, ale sama nagrzewnica nie ma jakiegoś zaworka umożliwiającego obieg tylko w 1 stronę.
Tak więc podpinając ją nawet na odwrót, to jakiś obieg wody przez nią powinien być zachowany.
Ale jak to mówią "tonący brzytwy się chwyta". Możesz spróbować zamienić, bo i tak do odpowietrzenia dobrze było by spuścić i zalać na nowo układ, nawet tym samym płynem ( nie zapomnij przefiltrować np. przez 4x złożona gazę ), ale jakoś wątpię żeby to pomogło.
Ja po wymianie nagrzewnicy założyłem wąż na dolny króciec i przez górny napełniłem ją płynem. Nie wiem czy miało to jakieś znaczenie, ale nie kosztowało mnie to nic, a problemu nie miałem.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
jaka nagrzewnica
A może coś stało ci się z sterowaniem ciepłe/zimne. Może tam linka spadła, zerwała się, albo coś w tym stylu, bo inaczej nie ma innego wyjaśnienia.
I masz cały czas otwarte zimne powietrze i to co leci z kratek omija nagrzewnice i się nie nagrzewa. Bądź lekko jest uchylony otwór gdzie powietrze wpada na nagrzewnice, dla tego masz lekko ciepłe na 1 biegu dmuchawy.
I masz cały czas otwarte zimne powietrze i to co leci z kratek omija nagrzewnice i się nie nagrzewa. Bądź lekko jest uchylony otwór gdzie powietrze wpada na nagrzewnice, dla tego masz lekko ciepłe na 1 biegu dmuchawy.
jaka nagrzewnica
Ja w Peugeocie dałem w tych klapkach ... IRCHE
i jakoś się sprawdza, nie grzybieje, nie próchnieje.
Re: jaka nagrzewnica
A serwisowałeś, żeby sprawdzić czy dobrze po latach działała? XD Niektóe nie widać gołym okiem, ale ładnie bierze je rdza lub grzyb. Swoje nagrzewnice regularnie serwisuję http://www.ponako.pl/nagrzewnice-spalinowe/. Odpukać, unikam problemów.