ori alarm i centralny w mk3 us

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

MK_TRE
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MK_TRE » pn mar 19, 2012 22:06

witam mam kilka pytan otóz odkrywam i poznaj auto dopiero co kupione mk3 wersja us 1996r,1.8 90ps.
mam centralny pneumatyczny i i chyba jest razem z nim fabryczny alarm ale nie jestem pewien otóż przy zamykaniu centralnego w boczku zaczyna migac rozeta dioda i i jest krótkie pikniecie syreny czyli pewnie uzbraja sie alarm.
pytanie 1: gdzie znajde centralke od alarmu?
pyt2: czasami przy zamykaniu alarm nie zrobi didid a dioda sie zalacza i miga w dzwiach czy mimo to sie uzbroil??
pyt3: jak sprawdzic czy alarm jest uzbrojony zeby syrena zawyla jest jakis sposób??
py:4 dotyczy samego centralnego : w wiekszosci przypadków centralny otwiera tylko drzwi kierowcy ,pompke centr.slychac czyli pracuje natomiast zamykanie jest ok rygluje wszystkie od razu.tak samo jak rygluje badz otwieram drzwi z deski rozdzielczej przyciskiem otwier i zamyka bez problemu najmniejszewgo.
co moze byc przyczyna otwierania z kluczyka tylko drzwi kierowcy.
prosze o fachowe odpowiedzi i pomoc gdyz dopiero poznaje to auto

mk_tre

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn mar 19, 2012 22:52

zamknij auto kluczykiem zostawiając sobie któreś drzwi otwarte ale trzymając palcem wciśnięty przycisk krańcówki w słupku, potem jak puścisz go powinien trąbić .
Z zamkiem kierowcy to podejrzewam że po prostu masz ustawioną tak pompkę że włącza się dopiero po po drugim ruszeniu kluczykiem w drzwiach, sprawdź to sobie, jeśli tak jest to trzeba podpić przy pompce dodatkowy kabel masowy (do pinu 6 lub 8 nie bardzo pamiętam - zawsze jest w pinie 3 od niego można pociągnąć)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

MK_TRE
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MK_TRE » wt mar 20, 2012 08:21

Paweł Marek, ok dzis to sprawdze mam wolne to sie okaze czy zadziala.
no wlasnie z tym otwieraniem od str.kierowcy to tak jest ze raz lapie raz nie otwier przewaznie wszystkie drzwi jak mocniej kluczykiem przekrece dziwne to troche musze to rozpracowac niby pierdulka ale lubie wiedziec co w trawie piszczy :hmm:

mk_tre

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”