Instalacja El.Lusterek - Potrzebna pomoc

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

wrubson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wrubson » pt kwie 13, 2012 20:42

Witam z uwagi że jestem nowy na forum na wstępie chciał bym się przywitać i przeprosić jeżeli taki temat już był poruszany ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania odnośnie instalacji el.lusterek w golfie 3, ale to od początku. Posiadam golfa 3 z fabrycznym centralnym zamkiem, el. szyber dachem oraz el. szybami i chcę dołożyć el. lusterka. Posiadam o to taką instalację lusterek foto poniżej:

Obrazek

Ku mojemu zdziwieniu z instalacji nie wychodzą zadne przewody pod skrzynkę bezpieczników, po za dwoma przewodami Czarnym z baiałym paskiem i białym i teraz moje pytanie.

Czy wiązka jest zasilana instalacją drzwi tzn jeżeli posiadam w drzwiach instalację pod full elektrykę to wystarczy że wpinam instalację lusterek tylko i wyłącznie w przelotki słupków i lusterka już śmigają? za co odpowiedzialne są przewody o których pisałem wyżej jest to pin 4 i 5 we wtyczce foto niżej i ostatnie pytanie który pin w kostce jest od podświetlania guziola lusterek. Z góry dziękuję za pomoc

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » sob kwie 14, 2012 08:42

Ja montowałem u siebie w identycznym przypadku ale dokładnie nie pamiętam.
Wiązka ta łączy oba słupki. wchodzi tylko w jedno miejsce przelotki więc nie bardzo jest się pomylić. Na pewno musiałem podłączyć podgrzewanie przedniej szyby za skrzynką bezpieczników do grzania lusterek (biały kabel)

Tu masz schemat
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 41d1a4ba20" onclick="window.open(this.href);return false;

wrubson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wrubson » sob kwie 14, 2012 10:20

Kolego czyli biały przewód z wiązki lusterek odpowiada za grzanie lusterek? czarny z białym paskiem to + 12v po zapłonie z tego co się dowiedziałem a co z resztą chodzi mi o masę i +12V stałe. trzeba podpinać z pod skrzynki czy po prostu napięcia te będą już w momencie podpięcia wiązki w słupek?

wrubson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wrubson » sob kwie 14, 2012 19:35

Temat ogarnięty do USUNIĘCIA!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”