Pin S rozwianie wątpliwości

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

malarz11
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: malarz11 » czw kwie 12, 2012 10:26

Witam.
Mam takie pytanie, czy pod pin S brazowo czerwony kabel, mogę podłaczyc cos wiecej niz radio? Mam na mysli transmiter FM. denerwujace jest wyłączanie go osobno, a tak by gasł z radyjkiem. Czytałem troche i konkretnej odpowiedzi nie ma, jedni twierdza ze nie powinno sie nic podłączać, zeby kostki w stacyjce nie przeciazac, inni nawet cb radio podłączają.
Mam zamiar domontować drugie gniazdo zapalniczki takze brak pradu na postoju bez kluczyka mi nie przeszkadza(w normalnym jest prad stały)

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw kwie 12, 2012 10:33

dla pewności możesz zastosować przekaźnik...możesz też ten transmiter FM podłączyć pod sterowanie anteną z radia (remote) - to samo co się używa do sterowania wzmacniaczami. Transmiter będzie wtedy zasilany z radia.

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » pn kwie 16, 2012 13:06

Transmiter FM nie ciągnie tyle prądu, żeby uszkodzić styk w stacyjce - spokojnie można go tam podłączyć, ewentualnie tak, jak Qto napisał - to będzie nawet lepiej, bo transmiter będzie włączał się razem z radiem (możemy mieć przecież radio wyłączone i włożenie kluczyka włączy transmiter, a radio nadal będzie wyłączone).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”