Nie odpala- STOP

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Rafał1984zrm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Nie odpala- STOP

Post autor: Rafał1984zrm » czw cze 21, 2012 13:50

Witam
Koledzy pomóżcie, jutro jazdę do Polski a tu takie cyrki z moim Golfem. Zauważyłem, że od pewnego czasu - niezależnie od pory dnia- co jakiś czas mam problemy z odpaleniem.. kręce, kręce i nic..:(
Zauważylem, że ostatnio zapaliła mi się też kontrolka świec żarowych, ale tylko jeden raz i jakiś czas temu. Jednak dzisiaj byłem w mieście i dwa razy miałem problemy z odpaleniem..:(((
Wyczytałem, że może to być m.in wina czujnika STOP. No i faktycznie, po wciśnięciu pedału hamulca, Golfik zapalił od ręki:). Czy to może być faktycznie wina czujnika? Co ma wspólnego czujnik z odpalaniem? Dodam, że wszystkie światła oraz światła Stop działają poprawnie. Czekam na jakieś sugestie. Pozdrawiam

Rafał

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Nie odpala- STOP

Post autor: marcin7x5 » czw cze 21, 2012 13:57

Rafał1984zrm pisze:Co ma wspólnego czujnik z odpalaniem?
Brak sygnału z tego czujnika (podwójnego) powoduje ograniczenie dawki wtryskowej.

Ta kontrolka sygnalizuje wiele innych usterek w elektronice auta. Najlepiej to zczytac nr błedu i będzie wiadomo co go boli.

Rafał1984zrm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Nie odpala- STOP

Post autor: Rafał1984zrm » czw cze 21, 2012 14:30

marcin7x5 : Wielkie dzięki kolego:) na 99% to będzie przyczyną. Jak tylko zdobędę kabel, to poinformuje jak sprawa wyglądała. Póki co pozdrawiam i dzięki za pomoc:)

Rafał

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”