Buzzer licznika i podświetlenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam, mam problem tego typu, że nie działa mi buuzer w liczniku. Ostatnio naprawiałem zimne luty w zamku drzwi kierowcy i po tym zabiegu buzzer działał w sposób przerywany i po paru chwilach zamilkł. Drugi problem to słabe podświetlenie zegarka i przebiegu kilometrów. Raz po raz widać jak rozjaśni się stan kilometrów ale jest to chwilowe i momentalnie wraca do stanu "przyciemnionego". Trzeba się dobrze wpatrzyć z bliska żeby zobaczyć godzinę i kilometry. Gdzie szukać rozwiązania tych problemów? Licznik czy też możliwe są inne przyczyny.
Proszę o dobre rady.
Pozdrawiam
PS. Golf IV 2.0 benzin 1999 rok
Proszę o dobre rady.
Pozdrawiam
PS. Golf IV 2.0 benzin 1999 rok
...
http://www.sklep.autolus.pl/index.php?c=0&p=264" onclick="window.open(this.href);return false; zacznij od sprawdzenia tego potencjometru ..... czasami się zabrudzi i wystarczy wyczyścić ... a czasem zwyczajnie wysiada i trzeba wymienić .... u mnie też świrowało oświetlenie ( przygasało itp ) - wymontowałem - wyczyściłem - na to kontakt spray i działa do dziś jak należy ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Oświetlenie na wszystkich elementach rozjaśnia i ściemnia się jednakowo kręcąc tą regulacją. Tak czy inaczej na dniach sprawdzę Twoją wskazówkę kolego
Co z buzzerem najzwyczajniej się zużył czy również ma powiązanie z tym potencjometrem?

Co z buzzerem najzwyczajniej się zużył czy również ma powiązanie z tym potencjometrem?
...
Raczej coś z tym lutowaniem nie tak ... albo zwarcie gdzieś ,albo słaby lut ...
Podświetlenie zegara i licznika kilometrów w mk4 zdycha. Diody przechodzą na emeryturę. Wystarczy je zmienić ale nie licz na to, że kupisz takie same. Trzeba wziąć 3mm i spiłować główki. Weź od razu 4szt i wymień wszystkie nawet te co świecą bo zaraz i tak padną...
Z doświadczenia wiem...
Z doświadczenia wiem...
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z podświetlenia zegarka i km wszystkie świecą tak jakby nie chciały. Za niedługo wybieram się do sklepu po diody i będę działał. Buzzer zamienię na głośniczek ze słuchawek. Jeszcze tylko poszukam jak ściągać i potem zakładać wskazówki licznika w dobrej pozycji.
...
pinstonvw, http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=305665" onclick="window.open(this.href);return false;