nie sygnalizuję urtaty płynu chłodzącego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III TDI 1995
Witam.
Ostatnio zauważyłem, że nie działa mi ogrzewanie w kabinie. Temperatura wody 90 stopni i co się okazało- dziurawa chłodnica.
Nawiązując to tytułu tematu zastanawiam się dlaczego nie zadziałała mi kontrolka ostrzegawcza o braku płynu.
Zaznaczę, że podczas odpalania kontrolka zapala się i gaśnie co oznacza sprawną żarówkę.
Podczas złączenia styków kostki też się nie zapala.
Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę.
Witam.
Ostatnio zauważyłem, że nie działa mi ogrzewanie w kabinie. Temperatura wody 90 stopni i co się okazało- dziurawa chłodnica.
Nawiązując to tytułu tematu zastanawiam się dlaczego nie zadziałała mi kontrolka ostrzegawcza o braku płynu.
Zaznaczę, że podczas odpalania kontrolka zapala się i gaśnie co oznacza sprawną żarówkę.
Podczas złączenia styków kostki też się nie zapala.
Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę.
furek55, pozostaje sprawdzić okablowanie , możliwe że gdzieś urwał się przewód
- Paweł Marek
- V.I.P.
najbardziej podejrzany jest czujnik w zbiorniczku i jego wtyczka, czujnik nie wiem jak sprawdzić - łatwiej chyba zbiorniczek używany z czujnikiem podmienić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wymieniłem chłodnicę i był spokój aż auto nie rozgrzało się na 90 stopni- znowu wyciek w tym samym miejscu.
Czy to znowu chłodnica??

Czy to znowu chłodnica??

- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A jestes pewny ze masz zbiorniczek wyrownawczy z czujnikiem stanu plynu?
pomijając ten zbiorniczek ale jak zrobię zwarcie we tyczce to też kontrolka się nie zapala