Nowe reflektory przednie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nowe reflektory przednie
Witam,
Zamierzam zmienić reflektory , bo te które mam mają zaślepione światła przeciwmgielne , a chcę wymienić na takie, które mają już te światła. Zastanawiam się czy da się zamontować reflektory przednie z Golfa 5 do Golfa 4 ? Ile mogą kosztować takie reflektory ze światłami przeciwmgielnymi i gdzie ich szukać ? Dodam iż mam tylko światła przeciwmgielne z tyłu.
Może pojechać na szrot i tam coś wybrać z lamp ?
Co radzicie ?
Przepraszam jeśli piszę w złym temacie, ale na forum jestem nowy.
Zamierzam zmienić reflektory , bo te które mam mają zaślepione światła przeciwmgielne , a chcę wymienić na takie, które mają już te światła. Zastanawiam się czy da się zamontować reflektory przednie z Golfa 5 do Golfa 4 ? Ile mogą kosztować takie reflektory ze światłami przeciwmgielnymi i gdzie ich szukać ? Dodam iż mam tylko światła przeciwmgielne z tyłu.
Może pojechać na szrot i tam coś wybrać z lamp ?
Co radzicie ?
Przepraszam jeśli piszę w złym temacie, ale na forum jestem nowy.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Nowe reflektory przednie
trza było piątkę kupickasmo pisze: Zastanawiam się czy da się zamontować reflektory przednie z Golfa 5 do Golfa 4 ?
co do przeciwmgielnych to wymiana lamp jest zbyteczna, bo same soczewki można dołożyć do tych lamp co masz. nie zapomnij o reszcie popierdółek. szczegółów szukaj w FAQ
Nowe reflektory przednie
mk5 nie ma halogenów w reflektorach - reflektory do golfa mk4 - ala mk5 też nie mają halogenów w reflektorach więc nie wiem jakie reflektory z mk5 masz zamiar tam wrazić
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

Nie wszystko się zgadza-tylko w lampach Valeo były wykręcane zaślepki,w Hella niestety są całośćią z odbłyśnikiem.Waqa pisze:
co do przeciwmgielnych to wymiana lamp jest zbyteczna, bo same soczewki można dołożyć do tych lamp co masz.
Nowe reflektory przednie
Ale ja mam oryginalne lampy VW. I tam jest ta srebrna kula (zaślepka) w miejscu świateł przeciwmgielnych. Da się wyjąć tą zaślepkę i tam włożyć światła?
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
gdzies mi sie obiło o uszy ze w Hella zaślepki sie wycina, tylko nie wiem jak sie ma sprawa z mocowaniami soczewek. co do valeo to tak jak mówiszpsilos1 pisze:Nie wszystko się zgadza-tylko w lampach Valeo były wykręcane zaślepki,w Hella niestety są całośćią z odbłyśnikiem.Waqa pisze:
co do przeciwmgielnych to wymiana lamp jest zbyteczna, bo same soczewki można dołożyć do tych lamp co masz.

Cały czas piszemy o oryginalnych reflektorach-na montaż "szły"hella oraz valeo.W tych drugich operacja jest prosta-wykrecasz zaslepkę,w hella trzeba ciąć i piłować.W ramach ciekawostki-do lamp valeo pasują soczewki od Punto II.kasmo pisze:Ale ja mam oryginalne lampy VW. I tam jest ta srebrna kula