MK4 Nowy pilot do centralnego

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Bobczak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Bobczak » pt lip 05, 2013 18:03

Witam, jakieś pół roku temu zakupiłem MK4 z trzema kluczami (dwa metalowe z nieoryginalnymi pilotami, jeden cały plastikowy). Te piloty nie działają za dobrze, da się otworzyć/zamknąć centralny zamek tylko jak się siedzi w środku i próbuje po 10 razy(pewnie kwestia słabych baterii), i w ogóle wyglądają szkaradnie. Zastanawiałem się czy nie dało by się dokupić np 2 scyzoryków z allegro i podmienić klucze, żeby nie trzeba było wycinać, i zaprogramować je pod mój zamek centralny. Jestem zielony w sprawach elektroniki także proszę powoli i dużymi literami :)

Awatar użytkownika
krazorek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: krazorek » pt lip 05, 2013 18:37

Hej! W moim MkIV też nie było fabrycznie radiolinii w module komfortu. Kupiłem zestaw na allegro z dwoma scyzorykami bodajże "Maxicar".

Co prawda elektryk mi to wkładał, ale nie jest to zbyt skomplikowana czynność. Że jest szybka i nieskomplikowana to też część nie chciała się tego podjąć.

Osobiście jestem zadowolony - radiolinia działa bez zarzutu do 15-20m. Plastik z jakiego są wykonane klucze jest trochę tandetny (przeciera się), ale na szczęście w miarę równomiernie więc nie wygląda to źle.

Swoje kluczyki musisz zabrać do fachowca od kluczyków - ten Ci wytnie nowe scyzoryki i żeby było ekonomiczniej to przełoży transponder od immo. Jak chcesz dodatkowe kluczyki to musisz zakupić transpondery i kluczykarz musi Ci je zaprogramować do pamięci.
Drugim krokiem jest udanie się do elektryka w celu montażu radiolinii. Niektórzy robią takie rzeczy kompleksowo, więc jedziesz tylko do jednego.

Polecam bo fajna rzecz!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”