Witam, posiadam samochód VW Polo 9N 1.4TDI BAY teraz będę w nim spędzał 3 zimę i mam już dość marznięcia, parowania szyb w samochodzie. Już miałem montować elektryczny dogrzewacz wody na świece żarowe ale zauważyłem że moja polówka posiada nagrzewnicę elektryczną, nad pedałem gazu widzę mniej więcej taką samą wtyczkę i dokładnie te same kolory kablów jak na zdjęciu poniżej, ale nie wiem dlaczego nie włącza się. mam klimatyzację półautomatyczną - climatic. Próbowałem ustawien: temp na max, włączony AC, nawiew na szybę, ale nic nie pomaga żadne przekaźniki nie 'strzelają' a testowałem wszystkie które są nad nogami kierowcy podłączając pod aku i 'strzelają' sobie, czyli problem chyba leży na sterowniku, prawdopodobnie nie chce podać napięcia na przekaźniki, ale dlaczego? Wie ktoś może jak zrobić test wyjść vagiem na ten dogrzewacz?(vag-com nie obsługuje mojego kabla, korzystam z vw-tool) błędów na panelu klimatyzacji nie mam'
albo czy to może mieć związek z tym że nie działa mi kontrolka akumulatora oraz ładowanie mam dopiero po przekroczeniu ok 1800RPM - prawdopodobnie mam gdzieś uszkodzony niebieski kabelek idący od alternatora?
jeszcze bym prosił o informację które przekaźniki są od tej nagrzewnicy