brak świateł drogowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
brak świateł drogowych
witam. Troche sie naczytalem o tym problemie ale nie rozwiazalem problemu. Odkad kupilem mojego golfa, nie bylo swiatel drogowych kiedy chcialem je wlaczyc na manetce. Kiedy podciagalem manetke swiatla drogowe swiecily. Wyczytalem ze manetki lubia sie czesto psuc dlatego kupilem nowa i podmienilem. No i dzisiaj wymienilem na nowa i problem nie znikl, dalej stoje w tym samym miejscu. Jakies sugestie?
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
brak świateł drogowych
bezpieczniki i żarówki rozum ze sprawdzone i ewentualnie wymienione na nowe...
brak świateł drogowych
jesli by zarowki i bezpieczniki byly spalone to chyba by nie dzialalay "dlugie" przez pociagniecie manetki do siebie 
No chyba ze inaczej to jest wykombinowane. Ale dzisiaj jak juz wymienilem ta manetke to dla spokoju sprawdzilem bezpieczniki 10A ktore sa i jak najbardziej sa sprawne
Kupilem od razu manetke z tempomatem i niestety zawiodlem sie ze nie ma wtyczki i trzeba robic instalacje, ale juz nie bede tym odbiegal od tematu.

No chyba ze inaczej to jest wykombinowane. Ale dzisiaj jak juz wymienilem ta manetke to dla spokoju sprawdzilem bezpieczniki 10A ktore sa i jak najbardziej sa sprawne

- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
brak świateł drogowych
krzys328, sprawdź czy po włączeniu świateł mijania pojawia się napięcie na pinie 7 wyłącznika świateł (kabel żółto-szary o ile pamiętam). On zasila światła drogowe.
brak świateł drogowych
oczywiscie mam sprawdzic na wylaczniku swiatel mijania, tak?hayperekpo pisze:napięcie na pinie 7 wyłącznika świateł (kabel żółto-szary o ile pamiętam)
Ale czy przypadkiem wtedy powinny swiecic "dlugie" przy pociaganiu do siebie manetki?
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
brak świateł drogowych
Takkrzys328 pisze: oczywiscie mam sprawdzic na wylaczniku swiatel mijania, tak?
Przy pociągnięciu do siebie długie są zasilane bezpośrednio z akumulatora. Przy popchnięciu od siebie - z pinu 7 wyłącznika świateł mijania.krzys328 pisze:Ale czy przypadkiem wtedy powinny swiecic "dlugie" przy pociaganiu do siebie manetki?
brak świateł drogowych
hayperekpo pisze: krzys328 napisał(a):Ale czy przypadkiem wtedy powinny swiecic "dlugie" przy pociaganiu do siebie manetki?
Przy pociągnięciu do siebie długie są zasilane bezpośrednio z akumulatora. Przy popchnięciu od siebie - z pinu 7 wyłącznika świateł mijania.
pozniej to sobie uswiadomilem bo przeciez nie trzeba wlaczac mijania zeby mozna bylo mugać "długimi"

W sobote wezme multimetr i to pomierze i dam znac czy pomoglo.
brak świateł drogowych
mierzyłem ten pin 7 i niestety brak napiecia. Prz przelaczaniu swiatel mijania na wylacz i wlacz pokazuje tylko 0.01V.

wg tego schematu powinienem miec napiecie na pinie 1, 2 i 15?
Bo jak wyjalem kostke i mierzylem to mialem chyba tylko na 15

wg tego schematu powinienem miec napiecie na pinie 1, 2 i 15?
Bo jak wyjalem kostke i mierzylem to mialem chyba tylko na 15
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
brak świateł drogowych
Wygląda na to, że padł Ci wyłącznik świateł - nie daje napięcia na zasilanie świateł drogowych(długich)krzys328 pisze:mierzyłem ten pin 7 i niestety brak napiecia. Prz przelaczaniu swiatel mijania na wylacz i wlacz pokazuje tylko 0.01V.