Sensor deszczu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Sensor deszczu
Wlaczycz manetke na 1 stopien i polac woda na szybe w miejscu czujnika - innego sposobu nie znam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Sensor deszczu
duszek000, mógłbyś napisać o co chodzi...bo najpierw pytasz czy da się pominąć czujnik a później jak sprawdzić czy działa...za chwilę dojdziemy do tego że w aucie masz zły przekaźnik. Także napisz czy czujnik w aucie przed wymianą szyby działał, czy może kupiłeś już auto z wymienioną szybą, jaki masz przekaźnik wycieraczek - po prostu opisz konkretnie problem a nie zadawaj szczątkowo pytań.
Jeżeli czujnik masz zamontowany to wystarczy dostać się do wtyczki
poczytaj viewtopic.php?f=140&t=505390" onclick="window.open(this.href);return false;duszek000 pisze:a jest jakiś sposób by sprawdzić czy zamontowany czujnik deszczu działa.
Jeżeli czujnik masz zamontowany to wystarczy dostać się do wtyczki
Sensor deszczu
Kupiłem samochód z wymienioną szybą. Na przełączniku jeden nie działają wycieraczki przejadą tylko raz jak jade do tyłu to tylnia wycieraczka działa. Ogolnie nie zależy mi jakoś znacznie na tym czujniku dlatego moge mieć wycieraczki czasowe, ale jak trzeba wymienić całą manetke to chyba lepiej naprawić czujnik.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Sensor deszczu
Nie trzeba wymieniac manetki tylko trzeba zlozyc przekaźnik od auta gdzie nie było czujnika deszczu.
Poczytaj o przekaźniku 377 lub 192.
Poczytaj o przekaźniku 377 lub 192.
Sensor deszczu
powie ktoś jak ściągnąć lusterko wewnętrzne w celu wymienienia czujnika deszczu? W warsztacie zakładania szyb, gościu rozebrał je w 20 sekund. Pozniej probowałem to zrobić sam i za nic nie umiem, a nie chce płacić 4 dychy za taki chyba banał
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Sensor deszczu
trzyma się dość mocno, bo dwie dosyć grube blaszki je trzymają i rozprężają. Weź sobie szeroki płaski śrubokręt i nim sobie pomóż. Bez obawy, jak będziesz robić to z głową to nic nie pęknie. Nie pamiętam tylko czy je w górę czy w dół się ściąga, ale to zobaczysz jak zdejmiesz osłony. Wkładasz między uchwyt lusterka a blachę ten śrubokręt z jednej strony, podważasz lekko, następnie z drugiej, po trochu i zejdzie.
Sensor deszczu
OK będe się bawić jutro, a powiedzcie jak mam nowy czujnik (ale ogolnie używany) to trzeba ten żel przemyć czymś czy zamontować taki jak jest?