Witam,
Mam od jakiegoś czasu problem z zamykaniem się klapy bagażnika. Na początku jak się pojawiły problemy zamykała się za 3-4 razem, teraz potrafi to nawet trwać z 5 min. zanim się zatrzaśnie. Po otwarciu klapy słychąć jakby 2sek skrzypienie siłownika, więć rozebrałem tapicerkę i oto jak to wyglądą w działaniu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Wyglądą to tak jakby hak zamka prawidłowo się domykał ale nie zatrzaskiwał się w końcowej pozycji, przez to klapa zamiast się zamknąć po prostu się odbija.
Ktoś potrafi zdiagnozować czy jest to kwestia samego siłownika (regulacja / wymiana) czy coś z elektryką?
Z góry dzięki za wszelkie rady.
Pozdr.
Kuba
Golf IV Variant - siłownik zamka klapy bagażnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Moim zdaniem siłownik działa prawidłowo, a to opóźnienie o którym piszesz wynika prawdopodobnie z uszkodzonego mikrostyku w zamku klapy. Czy oświetlenie bagażnika działa prawidłowo? Czy lampki się zawsze zapalają po otwarciu klapy? Masz kontrolkę otwarcia klapy na liczniku?
Dzięki za odpowiedz!
Tak, oświetlenie działa prawidłowo, a na zegarach też pokazuje mi ze klapa jest otwarta.
Ten siłownik wcześniej tak nie skrzypiał. Byłem pewien, że to z nim coś jest nie tak...
Tak, oświetlenie działa prawidłowo, a na zegarach też pokazuje mi ze klapa jest otwarta.
Ten siłownik wcześniej tak nie skrzypiał. Byłem pewien, że to z nim coś jest nie tak...