Przebicie na przewodzie zapłonowym 2.3 V5 - 5 cylinder
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Odp: Przebicie na przewodzie zapłonowym 2.3 V5 - 5 cylin
Z ciekawości co było problemem? Bo u mnie dalej występuje ten problem.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Słuchaj, na ori kablach były takie hmm.. gumki na fajkach, a w NGK już tego nie było, trzeba to poprzekładać i problem zniknął.
DarePB, hej mam pytanie a jak było te przebicie to odczuwałeś spadek mocy coś się działo z silnikiem po odpaleniu ?
To nie było tak, że przy przebiciu auto chodziło nie równo, po prostu zastanawiała mnie ta pojawiająca się iskra na przewodzie co jakiś czas.
Spadku mocy nie odczułem.
Spadku mocy nie odczułem.
u mnie też iskra idzie bokiem w 2.3 v5 ale po umyciu auta nie pali na wszystkie gary
Po umyciu auta czy silnika?
90% że masz przebicie na cewce zapłonowej.
90% że masz przebicie na cewce zapłonowej.
To dziwne, sprawdź cewkę zapłonową. Mi jak nie chodził na 5 cylindrów to przyczyną była cewka.
no ja u siebie widziałem przebicie kabla zapłonowego iskra szła na silnik bo miałem ngk bez gumek jutro odbieram kagera z gumkami może pomorze dziś jeszcze wezme wodą na cewke i zobacze czy ma przebicie
Re: Przebicie na przewodzie zapłonowym 2.3 V5 - 5 cylinder
Kager? nie no proszę Cię. Trzeba było wziąć BREMI, byłyby czerwone tak jak w oryginale i jakość też OE.Golf1.6 pisze:jutro odbieram kagera z gumkami
niestety nie prowadzi firma w której się zaopatruje tych kabli a jak mam dać za kable bo są czerwone 130 zł wiecej to ja dziękuje taki interes
Re: Przebicie na przewodzie zapłonowym 2.3 V5 - 5 cylinder
Golf1.6 pisze:niestety nie prowadzi firma w której się zaopatruje tych kabli a jak mam dać za kable bo są czerwone 130 zł wiecej to ja dziękuje taki interes
to nawet nie chodzi o to żeby płacić więcej bo czerwone... tylko żeby pojeździły, kager to chińczyk i jako pracownik sklepu z częściami do VW/AUDI szczerze Ci ich odradzam.
witam wymieniłem kable i świece poprawiło się ale jak auto się rozgrzeje to nie chodzi dobrze brakuje mu czasem mocy czasem jak by daje równo i czuje spadek mocy i po chwili wraca wszystko do normy wczoraj umyłem auto i było też czuć troszkę mocniej spadek mocy nie wkręcał się idealnie dziś w ranny deszczowy dzien auto chodzi idealnie mam pytanie poprzedni właściciel założył stożek i nie ma dolotu zimnego powietrza może też coś kolidować ?