Nie opuszczają się tylne szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gdy próbuję opuścić tylne szyby słyszę mechanizm bzyczy i niby działa, ale szyby się nie opuszczają. Golf 98 golas tylko full elektryka. Przód działa jednak nie wiem co może nie działać z tyłu i od czego zacząć diagnozę?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
skoro słychać że silniczki chodzą...to wygląda na uszkodzenie mechaniczne..np zerwana linka, wyrobione tryby w silniczku, szyba nie trzymająca się w ślizgu - ostatnie nie wróży nic dobrego. Trzeba rozebrać drzwi i sprawdzić co się stało...
Jak próbujesz opuszczać szybę to silniczek kręci się przez cały czas czy ma jakiś zakres pracy (punkty gdzie się zatrzymuje, jak w przypadku prawidłowo działającej szyby - na dole i na górze) ? - na podstawie tego można ocenić stan linek. Jeśli silniczek zatrzymuje się prawidłowo to można chwycić szybę dłońmi z dwóch stron i spróbować zsunąć...będzie wiadomo czy trzyma się w ślizgu - tylne szyby nie są skręcane ja przednie, przechodzi przez nie plastikowy kołek.
Jak próbujesz opuszczać szybę to silniczek kręci się przez cały czas czy ma jakiś zakres pracy (punkty gdzie się zatrzymuje, jak w przypadku prawidłowo działającej szyby - na dole i na górze) ? - na podstawie tego można ocenić stan linek. Jeśli silniczek zatrzymuje się prawidłowo to można chwycić szybę dłońmi z dwóch stron i spróbować zsunąć...będzie wiadomo czy trzyma się w ślizgu - tylne szyby nie są skręcane ja przednie, przechodzi przez nie plastikowy kołek.