witam
moj golfer slabo odpala na zagrzanym silniku tz tak przydusza go i ledwo pali, jak ostro silnik dogrzeje to za pierwszym razem nie odpale
na zimnym silniku pali od kopa....
zauwazylem ze jak przekrece kluczyk i poczekam chwile na zaswieconych kontrolkach z 5 sek to odpalenie na zagrzanym silniku graniczy z cudem, wtedy robie taki myk ze przekrecam kluczyk, widze kontolki i nie czekam az pogasna tylko odrazu zapalam i wtedy zapala
czy mozliwe ze aku do wymiany, auto mam prawie 3 lata, ale jak kupilem go bateria wlozyli mi uzywana
ledwo odpala na cieplym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ledwo odpala na cieplym
Tzn , że ledwo kręci rozrusznik czy tez kręci normalnie a silnik nie odpala?
Jeżeli to drugie to poczytaj sobie o czujniku położenia wału G28 ew o czujniku halla G40. Podaj dokładnie jaki masz silnik - kod bo silników 1,6 jest tu troszke opisanych. Sprawdź też czujnik temp cieczy.
Jeżeli to drugie to poczytaj sobie o czujniku położenia wału G28 ew o czujniku halla G40. Podaj dokładnie jaki masz silnik - kod bo silników 1,6 jest tu troszke opisanych. Sprawdź też czujnik temp cieczy.
Re: ledwo odpala na cieplym
nie wiem czy kreci rozrusznik, jak chcem odpalic silnik to odrazu go dlawi a jak sie uda to odpali po tym dlawieniu
dodam ze to tylko na cieplym silniku na zimnym odpala na dotyk
silnik 1.6 16v AUS
czy po podlaczeniu do kompa wykaże mi czy te czujniki sa sprawne??
dodam ze to tylko na cieplym silniku na zimnym odpala na dotyk
silnik 1.6 16v AUS
czy po podlaczeniu do kompa wykaże mi czy te czujniki sa sprawne??
ledwo odpala na cieplym
To prawdopodobnie masz do regenracji rozrusznik. Sprawdź też kostkę stacyjki i elektromagnes na rozruszniku.
Re: ledwo odpala na cieplym
kostka stacyjki bedzie chyba dobra skoro na zimnym silniku odpala od kopa
czyli akumulator mozna wykluczyc?
czyli akumulator mozna wykluczyc?
ledwo odpala na cieplym
Jeżeli chcesz miec pewnośc to sprawdź do ilu V spada napięcie podczas rozruchu na zimnym i na ciepłym silniku. Możesz tez podjechac tam gdzie sprzedaja akumulatory to ci sprawdzą aku.Lu4Ke pisze:czyli akumulator mozna wykluczyc?
Przewaznie kostka nawala jak się rozgrzeje/nagrzejeLu4Ke pisze:kostka stacyjki bedzie chyba dobra skoro na zimnym silniku odpala od kopa