Dziwne przypadłości

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Xandar
Grupa Pomorze
Grupa Pomorze

Dziwne przypadłości

Post autor: Xandar » pn lip 02, 2012 16:21

Witam

Od przed wczoraj zaobserwowałem coś dziwnego i pierwszy raz w moim mk4.

Zamknąłem samochód na podwórku u siebie nie chciało mi się już do garażu wjeżdżać no i ok wszystko było. Po chwili zaczęły migać światła awaryjne i samochód dawał sygnały dźwiękowe klaksonem O.o ? myślę hmm ja mam alarm ? ale podchodzę do samochodu otwieram i ustało znowu zamykam i jest ok. Godzina 2 w nocy budzę się samochód napie**ala niemiłosiernie po 20sekundach ustaje nic nie robiłem i potem koło 5 rano to samo i po 20 sekundach około ustaje. Już tak mam od dwóch dni co mogę zrobić jak to wyłączyć ? W ogule nie wiem skąd to się bierze i dlaczego może ktoś mi jakoś pomóc jak to odłączyć ? czy co zrobić ? w ogule wcześniej tego nie miałem.

Proszę kolegów o pomoc bo się już nie wysypiam :P

Pozdro

kam
Mały gagatek
Mały gagatek

Dziwne przypadłości

Post autor: kam » pn lip 02, 2012 17:21

zapewne jakiś niefabryczny alarm podpięty na dodatek pod klakson ;) nikt raczej nie zgadnie dlaczego się włącza;) poszukaj przy skrzynce bezpieczników dziwnych puszek itd

Sprzedam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=345282

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Dziwne przypadłości

Post autor: ssarna1 » pn lip 02, 2012 17:26

Pod osobny klakson podpięty był fabryczny alarm w mk3, myślę że u ciebie może być podobnie.

MK3 ADZ->AGU

Awatar użytkownika
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master

Dziwne przypadłości

Post autor: Pablo Corrado » pn lip 02, 2012 18:19

Masz normalny fabryczny alarm, taki jak był montowany w MK4. Dodatkowo masz niesprawny któryś mikrostyk i stąd takie jazdy.
O mikrostyku było na forum dużo, więc nie powinieneś mieć problemów z ogarnięciem tematu.

Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Dziwne przypadłości

Post autor: Qto » pn lip 02, 2012 22:55

Pablo Corrado pisze:Masz normalny fabryczny alarm, taki jak był montowany w MK4.
:bigok:
Pablo Corrado pisze:Dodatkowo masz niesprawny któryś mikrostyk i stąd takie jazdy.
najprawdopodobniej...zobacz czy podczas wycia alarmu świeci się oświetlenie wewnętrzne
- jak tak to winny mikrostyk w drzwiach...jak świeci kopertówka w drzwiach przednich to zamek tych drzwi jest winny...jak nie świeci to któreś z tylnych drzwi (o ile auto 5D)
- jak nie to zostaje mikro maski i bagażnika...
Generalnie przyczynę załączania się alarmu można sprawdzić VAGiem
Pablo Corrado pisze:O mikrostyku było na forum dużo, więc nie powinieneś mieć problemów z ogarnięciem tematu.
dokładnie...wyszukiwarka, to co podpowiedziałem i to co znajdziesz w szukajce na pewno wystarczy w rozwiązaniu problemu - zamykam.

Zablokowany

Wróć do „Elektryka”