Wentylatory działają bez przerwy !
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- darrrrekdaro
- edismd.
witam. co zrobić, jak naprawić, na co popatrzeć w sytuacji gdy wszystkie wentylatory działają nawet po wyciagnieciu klucza ze stacyjki ? co za to jest odpowiedzialne ? jest jakis bezpiecznik/przekaźnik, ktory mam sprawdzić ?
Mój Golf tutaj
darrrrekdaro, przekażnik masz pod aku , bezpieczniki na aku i w skrzynce bezpieczników nr 16 . Do sprawdzenia kabloteka od wentylatorów , również termowłącznik znajdujący się na chłodnicy
U mnie tak było jak spalił się bezpiecznik nr 16 w skrzynce bezpieczników. Po włączeniu zapłonu wentylatory się kręciły cały czas. Wyłączyć je można było jedynie przez odłączenie na chwilę akumulatora.
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
cytaty z kącika MK IV
Antonioo pisze:jaaaa chyba mi sie spier... Czujnik wentylatora chłodnicy, bo cały czas chodzą wentylatory mi. Dziwne bo na kable odpalałem auto bratu i odrazu po tym to sie stało :/ zbieg okoliczności czy jakaś zwara poszła?
M@XIMUS pisze:Antonioo, obczaj bezpieczniki na aku i ogólne może któryś sie spalił i do kompa sygnału nie daje wiesz jak to z kablami można bez przypadek dotknąć
Antonioo pisze:M@XIMUS, własnie że całe są wszystkie. Odłaczłem ten czujnik tam przy chłodnicy bo by mi wytrzałkał aku całe ;p a sie skapłem po godzinie ze coś mi brzynczy i cały czas wentylatory chodziły.
finałProgresywny pisze:Antonioo, sprawdz jeszcze kable pod aku. Od wentylatorów chyba idzie czerwono-biały. U mnie kwas przeżarł kabelek i również chodzily nieskonczonosc
W trakcie kiedy chodzą to poruszaj nimi- jeśli sie wyłaczą bedzie wiadomo.
Może coś z tego się przydaAntonioo pisze:Jednak to był czujnik od wentylatorów założyłem nowy i wszystko sii oryginał za 30 zł
- Paweł Marek
- V.I.P.
Odłącz na próbę wtyke włącznika w chłodnicy jeśli nie pomoże szukaj uszkodzenia w sterowniku wentylatorów, lub dalej idac w klimie jeśli ją masz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- darrrrekdaro
- edismd.
ok dzieki chlopaki. to nie mnie sie stało tylko koledze w golfie. przekaze mu
Mój Golf tutaj