Wentylatory działają bez przerwy !

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
darrrrekdaro
edismd.
edismd.

Post autor: darrrrekdaro » pt wrz 21, 2012 21:21

witam. co zrobić, jak naprawić, na co popatrzeć w sytuacji gdy wszystkie wentylatory działają nawet po wyciagnieciu klucza ze stacyjki ? co za to jest odpowiedzialne ? jest jakis bezpiecznik/przekaźnik, ktory mam sprawdzić ?

Mój Golf tutaj

wojtas46
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » sob wrz 22, 2012 05:49

darrrrekdaro, przekażnik masz pod aku , bezpieczniki na aku i w skrzynce bezpieczników nr 16 . Do sprawdzenia kabloteka od wentylatorów , również termowłącznik znajdujący się na chłodnicy

Awatar użytkownika
arek607
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: arek607 » sob wrz 22, 2012 08:08

U mnie tak było jak spalił się bezpiecznik nr 16 w skrzynce bezpieczników. Po włączeniu zapłonu wentylatory się kręciły cały czas. Wyłączyć je można było jedynie przez odłączenie na chwilę akumulatora.

VW Golf 1.9 TDI AJM 115KM LINK

Obrazek

Awatar użytkownika
majster heniek
Auto: Jest
Silnik: też

Post autor: majster heniek » sob wrz 22, 2012 09:01

cytaty z kącika MK IV
Antonioo pisze:jaaaa chyba mi sie spier... Czujnik wentylatora chłodnicy, bo cały czas chodzą wentylatory mi. Dziwne bo na kable odpalałem auto bratu i odrazu po tym to sie stało :/ zbieg okoliczności czy jakaś zwara poszła?
M@XIMUS pisze:Antonioo, obczaj bezpieczniki na aku i ogólne może któryś sie spalił i do kompa sygnału nie daje wiesz jak to z kablami można bez przypadek dotknąć :smoke:
Antonioo pisze:M@XIMUS, własnie że całe są wszystkie. Odłaczłem ten czujnik tam przy chłodnicy bo by mi wytrzałkał aku całe ;p a sie skapłem po godzinie ze coś mi brzynczy i cały czas wentylatory chodziły.
Progresywny pisze:Antonioo, sprawdz jeszcze kable pod aku. Od wentylatorów chyba idzie czerwono-biały. U mnie kwas przeżarł kabelek i również chodzily nieskonczonosc :bigok:
W trakcie kiedy chodzą to poruszaj nimi- jeśli sie wyłaczą bedzie wiadomo.
finał
Antonioo pisze:Jednak to był czujnik od wentylatorów założyłem nowy i wszystko sii oryginał za 30 zł :o
Może coś z tego się przyda

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob wrz 22, 2012 14:31

Odłącz na próbę wtyke włącznika w chłodnicy jeśli nie pomoże szukaj uszkodzenia w sterowniku wentylatorów, lub dalej idac w klimie jeśli ją masz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
darrrrekdaro
edismd.
edismd.

Post autor: darrrrekdaro » sob wrz 22, 2012 19:53

ok dzieki chlopaki. to nie mnie sie stało tylko koledze w golfie. przekaze mu

Mój Golf tutaj

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”