kilka problemów prosze o pomoc

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ente
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ente » pn lis 19, 2012 17:06

witam

mam takie problemy
-nie swieci mi sie podswietlanie tablicy a zarówki sa dobre
-jak włoze kluczyk z pilotem to mróga mi kontrolka samochodu z kluczykiem i nie daje sie odpalic
-nie mam swiatła cofania
- i czy kazdy golf ma wyswietlacz ?? bo mi sie tylko kontrolki pala

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn lis 19, 2012 17:17

ente pisze:-nie swieci mi sie podswietlanie tablicy a zarówki sa dobre
bezpiecznik nr 4 wymieniony ??
ente pisze:-jak włoze kluczyk z pilotem to mróga mi kontrolka samochodu z kluczykiem i nie daje sie odpalic
niezakodowany kluczyk lub w ogóle brak pastylki immo w środku. Trzeba otworzyć i zobaczyć, później pod kompa i ogarnąć temat...
ente pisze:- i czy kazdy golf ma wyswietlacz ??
nie każdy...są "gołe" liczniki, "gołe" z kompem na miejscu zegarka, z połową wyświetlacza (1/2 FIS), i z całym wyświetlaczem (pełen FIS)

riccardoa
Forum Master
Forum Master
Auto: Bora
Silnik: ARL

Post autor: riccardoa » pn lis 19, 2012 17:19

ente pisze:- i czy kazdy golf ma wyswietlacz ?? bo mi sie tylko kontrolki pala
Nie wszystkie.
ente pisze:-nie mam swiatła cofania
Do sprawdzenia żarówka,wyłącznik w skrzyni,przewód do tego wyłącznika.
ente pisze:nie swieci mi sie podswietlanie tablicy a zarówki sa dobre
-jak włoze kluczyk z pilotem to mróga mi kontrolka samochodu z kluczykiem i nie daje sie odpalic
Napisz coś więcej,dawno masz tego golfa,czy kupiłeś go już takiego.Masz jakiś inny kluczyk na którym odpala i jest ok?Może kluczyk z pilotem jest rozkodowany np:po wymianie baterii.

ente
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ente » pn lis 19, 2012 18:29

to jest golf 1,6 rok 98 idzie odpalić kluczykiem plastikowym a swiatła cofania nie ma od poczatu tak jak podswietlania tablicy a na liczniku pokazło mi sie tylko serwis inspe z prawej strony i nie wiem czy mam dobry licznik czy nie i nie dziala mi centralka od alarmu i nie wiem czy jest sens to robic czy załoyć nowy alarm. a auto mam pare dni sprowadzone z niemiec

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn lis 19, 2012 21:14

Po pierwsze - zacznij używać interpunkcji

Po drugie na forum wsio było, o braku świateł cofania jakoś przeoczyłem...bezpiecznik to raz, żarówki dwa (są dwie, więc wątpliwe aby obydwie były przepalone), na skrzyni biegów jest włącznik świateł cofania...zdejmujemy wtyczkę i wsadzamy w nią kawałek kabelka (na włączonym zapłonie) aby zmostkować dwa piny...jak światła świecą to włącznik w skrzyni do wymiany...jak dalej nie świecą to sprawdzamy czy na jednym z kabelków (jak dobrze pamięta czarno/zielony) jest +12V.
ente pisze:na liczniku pokazło mi sie tylko serwis inspe z prawej strony i nie wiem czy mam dobry licznik czy nie
"servis" o niczym, nie świadczy...;licznik pewnie masz dobry, tyle że bez kompa
ente pisze:nie dziala mi centralka od alarmu i nie wiem czy jest sens to robic czy załoyć nowy alarm
nie działa to trochę mało...

Wyszukiwarka, interpunkcja...i konkretniejsze opisywanie problemów (w przypadku alarmu)

ente
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ente » wt lis 20, 2012 18:00

to tak golf jest sprowadzony z niemiec i od poczatku jak go kupiłem nie działa alarmi wogole brak reakcji na pilota zamek centralny działa ale tylko kluczykiem. Bylem w firmie która zajmuje sie montowaniem alarmów i powiedzieli ze trzeba wymienic cała centralke bo ta jest uszkodzona i nie da sie dostroić tego orginalnego pilota pod ta centralke nowa . I teraz nie wiem czy szukac orginalnej centralki od golfa czy lepiej kupic jakiś zamienic nowy. A i czy mozna kupic kładki do zamków bo moje ciężko chodza

riccardoa
Forum Master
Forum Master
Auto: Bora
Silnik: ARL

Post autor: riccardoa » wt lis 20, 2012 21:32

ente pisze:i od poczatku jak go kupiłem nie działa alarmi wogole brak reakcji na pilota zamek centralny działa ale tylko kluczykiem
Kluczyk masz oryginalny z pilotem czy alarm dokładany?
ente pisze: Bylem w firmie która zajmuje sie montowaniem alarmów i powiedzieli ze trzeba wymienic cała centralke bo ta jest uszkodzona
Jeśli kluczyk jest oryginalny z pilotem i centralny działa z kluczyka,to tylko rozkodowany pilot.
ente pisze: A i czy mozna kupic kładki do zamków bo moje ciężko chodza
Może warto najpierw użyć jakiegoś środka smarującego w sprayu?

ente
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ente » śr lis 21, 2012 17:02

alarm jest orginalny a zamki wygladaja tak jak ktoś by chciał sie włamac do niego dzisiaj sciagłem plastiki koło skrzyni biegów i taka puszka niebieska z włacznikiem o pokrętłem mi wyleciała i jak dusze na pilocie znaczek z tylna klapa (ten srodkowy) i jezdze przy desce rozdzielczej to mi sie migacze mrógaja ?? co to moze byc ? a gdzie jest centralka od alarmu ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”