Brak świateł mijania podłączenie na krótko da radę?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, mam problem i to spory. Wczoraj około 2 w nocy wróciłem do domu, wjechałem do garażu i zgasiłem golfa. Wszystko było git, światła zarówno postojówki jak i mijania działały. Wczoraj jadąc z ojcem zatrzymuje mnie policja i pytają czemu jadę bez świateł. Ja w szoku mówię światła mam włączone ;d podchodzę a jak nie ma świateł mowie do policjantów zaraz skoczę kupić żarówki a oni że dowodzik poleci i mandacik bedzię. Jakoś się zlitowali i poszedłem po żarówkę ;d Zmieniam a tu niemiła niespodzianka dalej nie ma świateł. Nie wiem co się zepsuło obstawiam że przełącznik. Nie mam jak narazie go kupić ,a że jutro bardzo potrzebuję samochodu wpadłem na taki pomysł. Pociągnę kabel + od akumulatora do jednej i drugiej żarówki, a minusa wezmę z postojówek. Czy zda to egzamin ? Potrzebuję dojechać 7km w jedną stronę i potem wrócić 7 km. Nic się nie stanie na takim odcinku drogi? Żarówki nie przepalą się? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuje. Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Dmuchawa działa, wycieraczki idę sprawdzę za chwilkę odpowiem.
Edit: działają wycieraczki, przełącznik podgrzewania tylnej szyby również się świeci jak włączam. Ogólnie wszystko działa oprócz świateł mijania.
Edit: działają wycieraczki, przełącznik podgrzewania tylnej szyby również się świeci jak włączam. Ogólnie wszystko działa oprócz świateł mijania.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Jak jest - to na klawiszowym włączniku świateł CZARNY Z ŻÓŁTYM PASKIEM łączy Kolega z BIAŁYM Z CZARNYM PASKIEM. Jak nie zadziała to ten czarno-żółty poprowadzić do wtyczek manetek i dać do całego żółtego bez żadnego paska.
To będą reflektory. Pozycyjne są oddzielnie i powinny mimo wszystko działać.
To będą reflektory. Pozycyjne są oddzielnie i powinny mimo wszystko działać.
-
- Nowicjusz
Postojówki działają, oki czyli mam odłączyć klawiszowy przełącznik i zewrzeć kable ? idę zrobić zaraz zobaczę czy działać będzie ;P
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wtyczka na włączniku MA POZOSTAĆ WŁOŻONA, tylko "z tyłu" zrobić zworkę - ale porządnie i oizolować!!!
-
- Nowicjusz
Wielkie dzięki kolego, jak zwieram kable są światła. Teraz tylko wezmę jakiś porządny kabel dobrze to zrobię żeby jakieś zwarcie się nie zrobiło. W takim razie uszkodzony jest przełącznik na 100% tak ? Bardzo dziękuje za pomoc !
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Musiałem wyjść, piszę dopiero teraz.
Tak, to jest włącznik skoro po jego obejściu - światła wróciły
Dzięki za punkcik; po to jest forum, by sobie pomagać
Tak, to jest włącznik skoro po jego obejściu - światła wróciły

Dzięki za punkcik; po to jest forum, by sobie pomagać

-
- Nowicjusz