Dziwny problem z lampami

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

maza139
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwny problem z lampami

Post autor: maza139 » pn sty 28, 2013 02:03

Zaczne od przywitania sie , z kolegami i kolezanakami z forum jako iz jestem nowy, i z gory przeproszenia za bledy(dysortografia).

Tak wiec przejdzmy do problemu, otoz od niedawana jestem wlascicielem golfika 4 , kupilem go z mysla o projekcie ktory chodzi mi po glowie, zaczalem od wymiany reflektorow przednich Angel eyes od Fk, i montazu Xenonow(5000k ).
I tu pojawia sie dziwny problem, wszytko ladnie zamontowane, ale nad linia odciecia swiatlo-cienia pojawila sie taka ciemnawa smuga swiatla,przegladajac forum zauwazylem u jednego z kolegow podobny efekt, niewiem co to moze byc i czy mozna tak jezdzic, Kolejna sprawa ktora zucila mi sie w oczy to, to ze swiatlo pada bardzo wasko tuz przy masce i doperio po kilku metrach sie rozprzestrzenia, ponizej zalaczam zdiecia problemow ,(prosze sie nieprzejmowac regulacja gora -dol bo jutro jade na stacje regulowac, tylko niewiem czy moj problem ma z tym zwiazek) . Ahhh zapomnial bym dodac lampy mam ustawione na ruch lewo stronny bo tymczasowo przebywam w Angli, i na zdieciu niezbyt dobshe widac linie odciecia swiatlo cienia ale ona jest poprsotu zdiecie tak wyszlo, chodzi mi o ta smuge powyzej. Prosze o pomoc i z gory dziekuje. ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
sidewind76
Użytkownik
Użytkownik

Dziwny problem z lampami

Post autor: sidewind76 » pn sty 28, 2013 09:17

najprawdopodobniej któryś z elementów pokrytych chromem powoduje refleks świetlny i stąd ta linia

Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów... :)

maza139
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwny problem z lampami

Post autor: maza139 » pn sty 28, 2013 14:29

Witam , dzieki za szybka odp, lampa jest wersja black , wiec chrom tylko od swiatel dlugich, mysalem ze to moze byc cos z mechanizmem przeslony, ale moze sie myle

maza139
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwny problem z lampami

Post autor: maza139 » wt sty 29, 2013 03:08

Witam ! problem poswiaty rozwiazany, jesli ktos ma podobny problem nalezy rozkleic klosz i na przeslonie ,w miejscu gdzie jest ten mechanism do zmieniania na lh/rh jest szpara ktora nalezy zacisnac , teraz pozostaje tylko problem ustawienia, otoz w miescu gdzie jest odciecie swiatlo cienia, moje 2 reflektory sie niezgrywaja i mam 2(\____\___) czy jest to problem ustawienia ?? ale wyglada nato ze niema w reflektorach ustawien lewo prawo wiec jak to ustawic?? dzieki za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”