to jest mój pierwszy post na forum, szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i tu i w różnych innych miejscach ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi dlatego zwracam się do Was może uda się moją zagmatwaną wiedzę ujednolicić tak żebym był choć 90% pewien:)
o co chodzi, mam gofra v variant z maja 2008 (data produkcji), fabrycznie ma zainstalowane radio rcd 300 ale chciałbym do niego założyć rns 510 wiem, że te nawigacje gdy nie są odpowiednio dobrane lubią prąd. I tu pytanie:
1.czy wersja F lub H rns 510 z lat 2011-2012 będzie latała bez problemu (wystarczy wpiąć i chodzi) ??
2. czy w samochodzie będę musiał dodatkowo dla tego radia wymieniać szynę CAN bo też gdzieś o tym czytałem??
3. czy będę musiał zakodowywać coś w samochodzie po podpięciu radia przez VCDS??
4. czy jest sposób na sprawdzenie którą wersję Centarlnego Kontrolera Elektryki mam w samochodzie bez wypinania go??
proszę o wyrozumiałość zgłupiałem w tej materii a wydać 2,5 kzł na coś co nie będzie działać to dla mnie trochę dużo, i na wszelki wypadek zaznaczę że nie mam zielonego pojęcia o VCDSie
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkie pomocne umysły