Światła tylne
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Światła tylne
NIe działają tylne światła tylne tzn, pozycyjne i mijania oraz podświetlenie tablicy, NATOMIAST kierunkowskazy, światła STOP oraz przeciwmgłowe tylne w porządku.. Co mogłoby byś przyczyną niedziałania tych świateł, bo nie mam pojęcia. 

Ostatnio zmieniony ndz mar 17, 2013 16:57 przez klatar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Światła tylne
Napisz jeszcze raz co działa a co nie...bo tak jak napisałeś to ciężko zczaić, tym bardziej że świateł mijania z tyłu raczej nie maklatar pisze:NIe działają mi tylne światła tylne tzn, pozycyjne i mijania oraz podświetlenie tablicy, kierunkowskazy, światła STOP oraz przeciwmgłowe tylne w porządku
Bezpieczniki sprawdzałeś ??
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Światła tylne
Zaczynam coraz lepiej czytać rozbrajające teksty naszych uroczych Forumowiczów: wysiadł zapewne włącznik świateł (sekcja "pozycyjne") lub jego zasilanie - przewód czerwono-żółty.
Wyjąć kluczyk, włączyć jakby lewy, potem jakby prawy kierunkowskaz i mają świecić lewe, potem prawe pozycyjne. Jeśli tak, wyjąć włącznik główny, odczepić wtyczkę i kawałkiem drucika połączyć ostrożnie czerwono-żółty z najpierw szaro-czarnym, później szaro-czerwonym. Czekamy na wyniki.
Wyjąć kluczyk, włączyć jakby lewy, potem jakby prawy kierunkowskaz i mają świecić lewe, potem prawe pozycyjne. Jeśli tak, wyjąć włącznik główny, odczepić wtyczkę i kawałkiem drucika połączyć ostrożnie czerwono-żółty z najpierw szaro-czarnym, później szaro-czerwonym. Czekamy na wyniki.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Światła tylne
też tak podejrzewamZico63b pisze:wysiadł zapewne włącznik świateł (sekcja pozycyjne)

Światła tylne
Sorry, że tak niepoprawnie piszę, jestem tylko pośrednikiem mojego chłopaka
Dlatego trudno było mi sprecyzować problem
Bezpieczniki kazałam mu iść teraz sprawdzić oraz napisałam mu to co polecił Zico63b. Więc czekam na inf od niego.

- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Światła tylne
No, mnie samego zaczyna zastanawiać moja "przenikliwość"...Zico63b pisze:naszych uroczych Forumowiczów

O.K. W takim razie czekamy

- Paweł Marek
- V.I.P.
Światła tylne
Zico63b, to nie przenikliwość - to jasnowidztwo 
klatar, w razie niepowodzenia będą potrzebne info czy przednie światła postojowe działają oraz czy w lampach tylnych nie ma tzw choinki, czyli załóżmy włączony jest kierunek, a po trochu migają wszystkie żarówki.
W skrócie jeśli przednie postojowe też nie działają to podejrzany jest włącznik, bezpieczniki, jeśli jest choinka - to masa w lampie tylnej lewej, ew. kable w przelotce do klapy lecące do tablicy.

klatar, w razie niepowodzenia będą potrzebne info czy przednie światła postojowe działają oraz czy w lampach tylnych nie ma tzw choinki, czyli załóżmy włączony jest kierunek, a po trochu migają wszystkie żarówki.
W skrócie jeśli przednie postojowe też nie działają to podejrzany jest włącznik, bezpieczniki, jeśli jest choinka - to masa w lampie tylnej lewej, ew. kable w przelotce do klapy lecące do tablicy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.