Pytanie początkującego temp. zewnetrzna i komputerek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam szanownych Kolegów.
W ręce moje i mojej małżonki wpadła Bora ASV z 2000 roku. Szukaliśmy czegoś większego ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. A że lubię jak auto jest sprawne chciałbym usunąć kilka mankamentów.
A mianowicie na desce na komputerku nie wyswietla sie temperatura zewnetrzna blad 00667 Sygnal temperatury zewnetrznej. Czy ktos wie jaki symbol ma ten czujnik i gdzie go szukać w aucie i jak go wymienić. Czy faktycznie jest przed przednia chłodnicą i trzeba zdzierać zderzak aby sie do niego dostac? I nie wiem czy dobrze wyczytalem czy wtyczka do niego jest gdzies w okolicach zbiornika z plynem do wspomagania? Czy ktos posiada jakies foty?
Druga sprawa blad ogrzewania lusterek kod 00943? To juz calkiem nie wiem od czego zaczac zabawe.
No i ostatnia sprawa. Komputerek wyswietla spalanie chwilowe, srednie, predkosc srednia i jakies tam dyrdymaly a nie ma zasiegu do stacji benzynowej. Czy jest mozliwosc aktywowania tej funkcji czy jest to raczej niemozliwe?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Edit:
Co do komputerka znalazlem ten post na forum viewtopic.php?t=162092" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy faktycznie to dziala jutro pogadam z facetem ktory dorabia klucze czy ma oprogramowanie do szczytania tego i czy by sie podjal.
I druga sprawa czyli czujnik temp. Jak wyjac te kratki i czy w borze jest tak samo jak w GIV ze czujnik powinien byc za prawa kratka stojac za autem. I czy sa jakies problemy z wyciagnieciem kratki:)?
W ręce moje i mojej małżonki wpadła Bora ASV z 2000 roku. Szukaliśmy czegoś większego ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. A że lubię jak auto jest sprawne chciałbym usunąć kilka mankamentów.
A mianowicie na desce na komputerku nie wyswietla sie temperatura zewnetrzna blad 00667 Sygnal temperatury zewnetrznej. Czy ktos wie jaki symbol ma ten czujnik i gdzie go szukać w aucie i jak go wymienić. Czy faktycznie jest przed przednia chłodnicą i trzeba zdzierać zderzak aby sie do niego dostac? I nie wiem czy dobrze wyczytalem czy wtyczka do niego jest gdzies w okolicach zbiornika z plynem do wspomagania? Czy ktos posiada jakies foty?
Druga sprawa blad ogrzewania lusterek kod 00943? To juz calkiem nie wiem od czego zaczac zabawe.
No i ostatnia sprawa. Komputerek wyswietla spalanie chwilowe, srednie, predkosc srednia i jakies tam dyrdymaly a nie ma zasiegu do stacji benzynowej. Czy jest mozliwosc aktywowania tej funkcji czy jest to raczej niemozliwe?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Edit:
Co do komputerka znalazlem ten post na forum viewtopic.php?t=162092" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy faktycznie to dziala jutro pogadam z facetem ktory dorabia klucze czy ma oprogramowanie do szczytania tego i czy by sie podjal.
I druga sprawa czyli czujnik temp. Jak wyjac te kratki i czy w borze jest tak samo jak w GIV ze czujnik powinien byc za prawa kratka stojac za autem. I czy sa jakies problemy z wyciagnieciem kratki:)?
Odp: Pytanie początkującego temp. zewnetrzna i komputerek
Jeśli chodzi o zasięg na baku zależy jaki masz licznik. Rozumiem, ze wyświetlane informacje są między obrotomierzem, a predkosciomierzem? Wyświetlacz jest pełny, czy przedzielony na pół?
Czujnik temperatury jest za lewą kratką zderzaka stojąc za autem. Wyciąga się ja naciskając górny listek mniej więcej 3cm od krawędzi bocznych.
Czujnik temperatury jest za lewą kratką zderzaka stojąc za autem. Wyciąga się ja naciskając górny listek mniej więcej 3cm od krawędzi bocznych.
Re: Odp: Pytanie początkującego temp. zewnetrzna i komputere
Tak wyswietlane informacje sa na 1/2FIS .
Odczytam popoludniu coz to ja mam za licznik bo ma 1/2FIS i tarcze sporty chyba czy jak to sie zwie.
I nie powiem, ze brakuje mi tego troszke i chetnie aktywowalbym tylko i wylacznie funkcje zasiegu na baku.
Odczytam popoludniu coz to ja mam za licznik bo ma 1/2FIS i tarcze sporty chyba czy jak to sie zwie.
I nie powiem, ze brakuje mi tego troszke i chetnie aktywowalbym tylko i wylacznie funkcje zasiegu na baku.
Jak sport edition, to powinno sie dać ustawić Rkm. Podaj nr licznika.
-
- ->|<-
viewtopic.php?f=14&t=162092" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
Widze, ze nie czytałeś pierwszego postu nawet?
cinek2004 pisze:Widze, ze nie czytałeś pierwszego postu nawet?
Jak wróce z pracy odczytam i wieczorkiem wstawie co tam jest. Wtedy gdybyś mógł wesprzeć mnie pomocą czy sie da i co mam zmienic:) Bo kabel pozycze, program sciagne i pobawie sie moze w niedziele. Chociaz czy kabel od VCDS-a bedzie pasowal do VAGtacho? czy to rozne sprawy?
Kabla od VCDSa używasz tylko z VCDSem i to wersja nie wyższa niż ta, do której go kupiłeś (domyślam sie, ze używasz klona).
A mój poprzedni post był do kolegi, który wkleił link do tematu, który jest w pierwszym poście.
A mój poprzedni post był do kolegi, który wkleił link do tematu, który jest w pierwszym poście.
Sorry zle zacytowalem. Nie uzywam, miałbym możliwość pożyczenia vcds-a.
Ja używam testera Viaken do odczytania bledow. I nim moge odczytac co to za licznik tam siedzi.
Jestem z Kłodzka a to lekkie zadupie, wiec moze podjade do kogos kto dorabia klucze moze bedzie mial cos do odczytania i zgrania epromu. Wyedytowalbym zawartosc a na nastepny dzien wrzucil skorygowany.
EDIT:
Dzonilem do kolesia, ktory cos tam grzebie, dorabia kluczyki i takie tam ma VagTacho ale mowi ze on moze odczytac eprom ale nie ma opcji zapisu nowego do licznika.
Ja używam testera Viaken do odczytania bledow. I nim moge odczytac co to za licznik tam siedzi.
Jestem z Kłodzka a to lekkie zadupie, wiec moze podjade do kogos kto dorabia klucze moze bedzie mial cos do odczytania i zgrania epromu. Wyedytowalbym zawartosc a na nastepny dzien wrzucil skorygowany.
EDIT:
Dzonilem do kolesia, ktory cos tam grzebie, dorabia kluczyki i takie tam ma VagTacho ale mowi ze on moze odczytac eprom ale nie ma opcji zapisu nowego do licznika.
Ostatnio zmieniony pt kwie 19, 2013 10:31 przez kriss139, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ->|<-
Źle widzisz.cinek2004 pisze:Widze, ze nie czytałeś pierwszego postu nawet?
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
Ze wzrokiem raczej problemow jeszcze nie mam, nie rozumiem tylko po co dodajesz ten sam link, ktory podal autoriigAlisArr pisze:Źle widzisz.

Niesamowicie pomogles czlowiekowi!
to moze tez wgrac wsad do licznikakriss139 pisze:ma VagTacho
Jesli chodzi o bledy lusterka i czujnika temp, to sprawdz przewody idace do nich i polaczenia. W lusterku mogla wyzionac ducha mata.
Ostatnio zmieniony pt kwie 19, 2013 10:49 przez cinek2004, łącznie zmieniany 1 raz.
rok 2000 i chcecie zasieg na baku ustawiać??? no chyba że ktoś zmienił licznik na nowszy
Szybkie pytanie - kontrolka immo w obrotomierzu czy prędkościomierzu
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

grg474,
wiec jest szansa na Rkm moim zdaniem, wyjasni sie, gdy kolega poda numery.kriss139 pisze:ma 1/2FIS i tarcze sporty
Re: Pytanie początkującego temp. zewnetrzna i komputerek
grg474 pisze:rok 2000 i chcecie zasieg na baku ustawiać??? no chyba że ktoś zmienił licznik na nowszy
Zabij mnie ale wydaje mi sie ze w obrotomierzu. Az tak sie nie przygladalem. Sprawa nie jest z dziedziny zycia i smierci:) Zastanawiam sie czy sie da

Jezeli nie to trudno, moze kiedys uda sie kupic nowszy licznik z pelnym fisem, chociaz tez nie wiem czy bylby pelnowartosciowy gdyby tylko go zamienic.
Co do czujnika temperatury, sciagne popoludniu kratke zobacze jak to wyglada i czy wogole go znajde. Moze kiedys byla jakas przygoda z przodu i nawet czujnika nie bedzie

Co do lusterek troche podejrzane bo najpierw pojawily sie bledy obu lusterek, a po skasowaniu bledu i odpaleniu ogrzewnia tylnej szyby wyskoczyl blad tylko lusterka kierowcy. I zastanawiam sie od czego zaczac diagnostyke czy w ciemno kupic maty i zmienic.