autoalarm, problem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
autoalarm, problem.
witam
ostatnio założyłem alarm i wszystko było pieknie ładnie ale do czasu
przedstawie wam dwa problemy które mnie męczą i z którymi planuje udać sie do elektryka ale najpierw chciałbym posłuchać waszych rad
1) zamykam auto z pilota przy otwartych szybach, daje mu czas na uzbrojenie, po pewnym czasie wsadzam głowe i nic, spuszczam z ręcznego wypycham i też nic
2) zamykam autko z kluczyka i wtedy zamykam zamek i odpalam alarm, gdy chce otworzyc przekrecam kluczyk w drzwiach i jest ok, zamek się otwiera i moge otworzyć drzwi ale alarm się nie wyłącza i zaczyna wyć
spotkaliscie się już z takim problemem?
pozdrawiam!
ostatnio założyłem alarm i wszystko było pieknie ładnie ale do czasu
przedstawie wam dwa problemy które mnie męczą i z którymi planuje udać sie do elektryka ale najpierw chciałbym posłuchać waszych rad
1) zamykam auto z pilota przy otwartych szybach, daje mu czas na uzbrojenie, po pewnym czasie wsadzam głowe i nic, spuszczam z ręcznego wypycham i też nic
2) zamykam autko z kluczyka i wtedy zamykam zamek i odpalam alarm, gdy chce otworzyc przekrecam kluczyk w drzwiach i jest ok, zamek się otwiera i moge otworzyć drzwi ale alarm się nie wyłącza i zaczyna wyć
spotkaliscie się już z takim problemem?
pozdrawiam!
autoalarm, problem.
alarm to nie wiem zbtnio jaki i czujniki też nie znam się na tym
ale to było tak że jak kupiłem auto z "alarmem" to wszystkie przewody były przecięte, mechanik mi poskładał to i działało aa potem klops
a ten drugi problem to zauwazylem ostatnio moim zdanie nie moze tak być
Z TEGO CO MI MÓWIŁ REAGUJE ALARM NAWET NA WSTRZĄSY ALE JAK SIĘ UZBROIŁ I ROZBUJAŁEM GO TO TEŻ NIC
ale to było tak że jak kupiłem auto z "alarmem" to wszystkie przewody były przecięte, mechanik mi poskładał to i działało aa potem klops
a ten drugi problem to zauwazylem ostatnio moim zdanie nie moze tak być
Z TEGO CO MI MÓWIŁ REAGUJE ALARM NAWET NA WSTRZĄSY ALE JAK SIĘ UZBROIŁ I ROZBUJAŁEM GO TO TEŻ NIC

autoalarm, problem.
Czujniki są różne. Nie każde reagują na ruch. Ja mam np reagujące na zbicie szyby i zmianę ciśnienia. A w sumie na oko wygląda jak zwykły czujnik ruchu.
Co to za alarm? (marka/model)
Co to za alarm? (marka/model)
autoalarm, problem.
na opkaowaniu pisze ze reaguje na wstrzas itd, a jak naraziereaguje tylko na otworzenie drzwi,,,
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
autoalarm, problem.
Jesli jest wstrzasowka to ona po zamknieciu samochu i uzbrojeniu alarmu kalibruje sie przez jakis czas. Wiec od razu po uzbrojeniu alarmu nie zadziala. Trzeba odczekac ok 1 min. Co do alarmu przydalby sie model alarmu. Zakladam ze masz alarm bezpilotowy ktory dziala w oparciu o CANa albo sygnaly z zamka. Alarm ten bedzie Ci sie uzbrajal i rozbrajal tylko w przypadku sterowania fabrycznym pilotem zdalnego sterowania. Z wkladki zamka w drzwiach kierowcy nie zadziala - tak ma byc. Ma sie nie dac uzbroic i rozbroic z wkladki ani z ewentualnego przycisku ryglowania od srodka. Odnosnie wstrzasowki jesli jest sprawna i dobrze podlaczona i zamocowana to powinna miec jeszcze regulacje czulosci. Jesli jest skrecona na min to musialbys chyba z przepasci zrzucic samochod zeby zadziala.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
autoalarm, problem.
Jeśli mas zamontowaną wstrząsówkę w postaci oddzielnego modułu powinna być na nim regulacja czułości w postaci potencjometru. Przez otwór w budowie czujnika powinna być możliwość włożenia śrubokręta czy innego czegoś i regulacji czułości.
Tak wygląda przykładowy czujnik wstrząsowy / udarowy. Widać takie białe pokrętło. Tym się reguluje czułość.

Nawet jeśli będziesz miał wstrząsówkę wbudowaną w alarm - nie spotkałem się jeszcze z takim rozwiązaniem, co nie znaczy, że takie nie występują, to też powinna być możliwość regulacji czułości
Tak wygląda przykładowy czujnik wstrząsowy / udarowy. Widać takie białe pokrętło. Tym się reguluje czułość.

Nawet jeśli będziesz miał wstrząsówkę wbudowaną w alarm - nie spotkałem się jeszcze z takim rozwiązaniem, co nie znaczy, że takie nie występują, to też powinna być możliwość regulacji czułości
autoalarm, problem.
hmm narazie to musze dojść do tego jaki to model, jak kupiłem auto to kable były juz przecięte, ale zrobilem i bylo git, moze przecieli bo był z nim jakies problem?
czasem właczy sie na chwile powyje z 5 sekund i wyłącza sie ale bardzo rzadko
czasem właczy sie na chwile powyje z 5 sekund i wyłącza sie ale bardzo rzadko
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
autoalarm, problem.
bardzo możliwebazylek pisze:hmm narazie to musze dojść do tego jaki to model, jak kupiłem auto to kable były juz przecięte, ale zrobilem i bylo git, moze przecieli bo był z nim jakies problem?
autoalarm, problem.
Twoja bolączką będzie , to ze alarm widzi po canie , ze coś jest otwarte , czyli szyba . Zrób tak zarygluj zamek w drzwiach nie zamykając ich , zamknij z alarmu odczekaj 30 sek i wtedy włóż rękę do auta , zobaczysz czy alarm się wyzwoli .
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
autoalarm, problem.
Raczej w "uniwersalnym" alarmie takie info nie jest wykorzystywane. Nawet jeśli w CANie komfortu są ramki, które odpowiadają, za położenie szyb to nie widzę sensu wykorzystywać to w alarmie. Ja przy czytaniu CANa nigdy tego nie robiłem, ani nie widziałem nigdy takiej opcji w dokładanym alarmie. O ile dobrze pamiętam Xsafe chyba też tego nie stosował.jeryk10 pisze:Twoja bolączką będzie , to ze alarm widzi po canie , ze coś jest otwarte , czyli szyba