Piny w liczniku przed 88r
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam rozpiskę pinów do licznika przed 88 i po 88 tj stara i nowa instalacja, i mam jeden problem, w czarnej kostce jest pin 11 i jest to opisane "czujnik halla". Do czego to jest? Tak trochę na necie szukałem i niby coś jest ale nie do końca.. piszą ludzie, że jest to do prędkościomierza, tylko, że jak jest linka to wtedy tego nie ma, a jak nie ma linki to jest impulsator w skrzyni i wtedy tu trzeba wpiąć, to prawda? Licznik mam z MFA na dwie kostki i przymierzam się go założyć, a w aucie instalka jest nowa i nie mam MFA i wolę teraz pospradzać all i mieć potem spokój 

czujnik halla w benzynie - wykorzystywany jest w liczniku do obrotów jak dobrze kojarzę
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

no właśnie nie, od obrotomierza jest inny pin, rozmawiałem z marcinek84 i twierdzi, że to jest od funkcji GALA 

Dokładnie, jest to sygnał z czujnika halla z tyłu prędkościomierza i jest wykorzystywany do funkcji GALA w radiu oraz w tempomacie.