Zwarcie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zwarcie
Witam, zrobiłem zwarcie w seat ibiza II 2,0 16V tzn zwarłem minus z plusem i teraz nie ma prądu, bezpieczniki ok akumulatora 12V a prądu nie ma nie pali sie lampka w środku na blacie ciemno gdzie szukać help me
Zwarcie
ok zobacze bo na paru bezpiecznikach nie ma przejscia miedzy masa a bezpiecznikami
i jak sprawdzam przekazniki to na styku 30 nie ma napiecia
a zapomniałem kabel masowy popiołem taki od wzmacniacza dalej nic
przekaznik nr 3 dostarczania pradu nr 30 jest z bezpiecznikiem 86A ? tak pisze na obudowi, na pinach od tego bezpiecznika brak przejscia
i jak sprawdzam przekazniki to na styku 30 nie ma napiecia
a zapomniałem kabel masowy popiołem taki od wzmacniacza dalej nic
przekaznik nr 3 dostarczania pradu nr 30 jest z bezpiecznikiem 86A ? tak pisze na obudowi, na pinach od tego bezpiecznika brak przejscia
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Zwarcie
zdzwilbym sie gdyby takowe istnialo...bezpiecznki zwykle montuje sie tak:Lexyy pisze:ok zobacze bo na paru bezpiecznikach nie ma przejscia miedzy masa a bezpiecznikami
========()---()========PLUS
a nie tak:
=()======PLUS
I
=()======MASA
Sprawdziles glowny kabel plusowy aku->skrzynka??
Zwarcie
własnie nie mogę go znaleźć, jest aku alternator, aku rozrusznik ale aku skrzynka bezpieczników nie:(
znalazłem, u mnie nie ma akumulator skrzynka bezpieczników, jest akumulator rozrusznik, rozrusznik skrzynka bezpieczników i ten własnie został pominięty przy skrecaniu
znalazłem, u mnie nie ma akumulator skrzynka bezpieczników, jest akumulator rozrusznik, rozrusznik skrzynka bezpieczników i ten własnie został pominięty przy skrecaniu
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Zwarcie
No to podlacz kabel i sprawdz czy dziala...Lexyy pisze:znalazłem, u mnie nie ma akumulator skrzynka bezpieczników, jest akumulator rozrusznik, rozrusznik skrzynka bezpieczników i ten własnie został pominięty przy skrecaniu