Centralny nie zamyka prawych tylnich drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam dzisiaj po kliknięciu w pilot zamykania zauważyłem, że nie sygnalizuje auto kierunkami jak to kiedyś było ( otwieranie sygnalizuje ). Jak się domyśliłem tylne prawe drzwi centralny nie zamyka reszta jest zamykana. I z pilota i ze środka po zamknięciu auta wspomniane drzwi nie są zamykane a po ich otwarciu ręcznym włącza się alarm ( mikroswitche działają prawidłowo ). Ostatnio w tych drzwiach lekko przesuwałem bolce na słupkach. Proszę o pomoc auto zostawiam zwykle na parkingach niestrzeżonych. W drzwiach słyszę jak zaskakuje centralny jednak nie zamyka tych drzwi.
Re: Centralny nie zamyka prawych tylnich drzwi
Zimne luty do poprawy w zamku
Wystrugano z via tapatalk
Nie wiem czy to zimne luty, bo jak zauważyłem rygiel zamka widoczny wewnątrz drzwi nie chowa się do środka po wciśnięciu zamknięcia. Nawet nie można go wcisnąć niżej tak jak to się dzieje w przypadku innych drzwi. Czyżby mechanizm zamykania tych drzwi się zepsuł ?
Re: Centralny nie zamyka prawych tylnich drzwi
Może być. Tak czy siak bez rozbiórki się nie obejdzie
Boczek przed chwilą rozbierałem jednak nic nie pomogło wszystko jest na swoim miejscu rygiel się cofa i sam odbija do góry. Nie da się go wcisnąć ręcznie. W czym problem ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Fastener pisze:W czym problem ?
Adek99 pisze:bez rozbiórki się nie obejdzie

rozbierz drzwi i zobacz co się z zamkiem stało...przy okazji popraw luty
Jestem po rozebraniu drzwi, z szybą nie było tyle problemów co z wyciągnięciem zamka... wszystko co trzeba odkręciłem a zamka za cholerę nie szło wyciągnąć. W dużej mierze przeszkadza w tym biały plastik który na zatrzaskach połączony z zamkiem wyciągnąłem najpierw zamek potem plastik którego już nie montowałem bo uznałem, że więcej z tym zachodu a po co on tam jest to dalej nie wiem. Drzwi się normalnie zamykają lutów nie poprawiałem, bo zbyt dużo czasu straciłem na wyciąganie centralnego z drzwi. Prawdopodobnie spadł ten drut który chowa rygiel w drzwiach i on blokował pracę zamka.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
brawo za podejścieFastener pisze:lutów nie poprawiałem, bo zbyt dużo czasu straciłem na wyciąganie centralnego z drzwi
jak za miesiąc się okaże że luty są ciulowe to już będziesz miał wprawę w wyciąganiu zamka