[MK4] Montaż turbosprężarki i sportowego wałka.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[MK4] Montaż turbosprężarki i sportowego wałka.
Chce podniesc moc w moim golfie 1.6. Niestety jest to troche trudne...Ostatnio rozmawiałem ze znajomym i zaproponował mi zmiane oprogramowania oraz wymiane wałka rozrządu na sportowy. Dodatkowo zasugerował montaz turbiny co zmieniłoby znacznie moc silnika. Czy powinenem zrobic cos jeszcze? Moze jest jeszcze inny sposob(zamiast wymiany silnika:P)?
Czy silnik wytrzyma? Prosze o porade. Pozdrawiam!:)
Czy silnik wytrzyma? Prosze o porade. Pozdrawiam!:)
- malutki
- Forum Master

- Kontakt:
to napewno da pare kucy wiecejLissu pisze:zmiane oprogramowania oraz wymiane wałka rozrządu na sportowy
a to juz bedzie ciekawa zabawa, nie slyszalem by ktos sie bawil w uturbianie tego silnika, licz sie z znacznymi kosztamiLissu pisze:montaz turbiny
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
- malutki
- Forum Master

- Kontakt:
silnik i caly osprzet drogi, dodatkowo bys musial zmienic hamulce, moze i tez zawieszenie. jesli juz chcesz miec wiecej mocy zrob jak pisali, nazbietaj troche jeszcze, sprzedaj tego i kup mocniejsze auto,Lissu pisze:a co myslicie o przekładce silnika np z 1.8T ?
golf z 1,6 silnikiem sluzy raczej do spokojnego przemiescszania sie i to raczej malorozwojowy silnik jesli chodzi o przyrost mocy
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
-
bugalon
- V.I.P.

- Kontakt:
Jezuuu, tu się nigdy nie zmieni ..... Pod spodem identyczny temat dotyczący 1,3 i miliony takich samych w archiwum. Mam wrażenie, że speed traci poziom z dnia na dzień ......
No offence dla autora ale myślę, że dla mnie nadszedl już czas zeby przestać tu zaglądać.
No offence dla autora ale myślę, że dla mnie nadszedl już czas zeby przestać tu zaglądać.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
spokojnie to tylko jakiś pajac odkopał starego trupa....bugalon pisze:Jezuuu, tu się nigdy nie zmieni ..... Pod spodem identyczny temat dotyczący 1,3 i miliony takich samych w archiwum. Mam wrażenie, że speed traci poziom z dnia na dzień ......