Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
ja mam 3.0
Panowie, płyn ATE DOT4 TYP200 będzie ok? Bo szykuję się do swapa i od razu nowy płyn musi wpaść.
Panowie, płyn ATE DOT4 TYP200 będzie ok? Bo szykuję się do swapa i od razu nowy płyn musi wpaść.
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Re: Kącik posiadaczy MK4
Nie za dużo ?yogi_ziom pisze:ja mam 3.0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Kącik posiadaczy MK4
Nie wiem. Tyle mi chłopaki nabili przy montażu. Dobrze się jeździ.Robson91 pisze:Nie za dużo ?
Boje się, że jak spuszczę do 2.8 to będzie nie halo
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
- macabra_
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Jedni mówią, że za dużo, inni, że ok Ja też mam 3.0 nabite i jeździ mi się dobrze więc tak zostawiłem
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- FisheR
- ...
- Kontakt:
Mam motula rbf660yogi_ziom pisze:ja mam 3.0
Kącik posiadaczy MK4
Ktoś poleci jakiś odpowiednik niebieskiego kleju do gwintów? Szukam alternatywy dla Loctite 243, ale nie wiem czy jest sens
Kącik posiadaczy MK4
Mam pytanie do kogoś bardziej obeznanego w temacie zamków. Mikrostyki czy co mam uszkodzone w drzwiach kierowcy jeśli:
- po otwarciu drzwi na ogół nie zapala się oświetlenie wnętrza, ale kopertówka świeci zawsze
- jeśli przekręcę kluczyk w pozycję zapłon przy otwartych drzwiach oświetlenie wnętrza zaczyna działać zawsze
- jeśli nie przekręcę kluczyka zdarza się, że zamochód się zamknie z powrotem po 30s (swoją drogą znajomy w passacie zamknął sobie tak kluczyki), a jeśli drzwi będą otwarte to włączy się alarm po 30s
- brzęczyk świateł działa zawsze
- dioda w drzwiach miga prawidłowo po zamknięciu zawsze
- po otwarciu drzwi na ogół nie zapala się oświetlenie wnętrza, ale kopertówka świeci zawsze
- jeśli przekręcę kluczyk w pozycję zapłon przy otwartych drzwiach oświetlenie wnętrza zaczyna działać zawsze
- jeśli nie przekręcę kluczyka zdarza się, że zamochód się zamknie z powrotem po 30s (swoją drogą znajomy w passacie zamknął sobie tak kluczyki), a jeśli drzwi będą otwarte to włączy się alarm po 30s
- brzęczyk świateł działa zawsze
- dioda w drzwiach miga prawidłowo po zamknięciu zawsze
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
lwlw, objawy masz co najmniej dziwne
skontroluj czy nie masz jakiejś rzeźby, może gdzieś jest dołożona druga krańcówka i nie jest prawidłowo podpięta.
Jeśli wszystko wygląda ok to ja bym rozebrał zamek i potraktował go standardową procedurą...czyszczenie, poprawa lutów, sprawdzenie poprawności działania krańcówek - w Twoim przypadku sprawdziłbym wszystkie i dodatkowo dokładnie obejrzał ścieżki na płytce...bo takich objawów jeszcze nie spotkałem
skontroluj czy nie masz jakiejś rzeźby, może gdzieś jest dołożona druga krańcówka i nie jest prawidłowo podpięta.
Jeśli wszystko wygląda ok to ja bym rozebrał zamek i potraktował go standardową procedurą...czyszczenie, poprawa lutów, sprawdzenie poprawności działania krańcówek - w Twoim przypadku sprawdziłbym wszystkie i dodatkowo dokładnie obejrzał ścieżki na płytce...bo takich objawów jeszcze nie spotkałem
Kącik posiadaczy MK4
Qto, wiedzialem, że na Ciebie można liczyć
Hm, dziwne powiadasz... rzeźby nie ma na 99%, jak ściągałem boczek (szyba nie chodziła OK jak go kupiłem 2 lata temu) to wygląda wszystko na oryginał. Często jest tak, że nie ma żadnego problemu, a czasem po otwarciu lampka nie świeci i lubi się zamknąć jak nie przekręcę kluczyka. Upewnię się jeszcze co do kopertówki, ale na 99% jest jak pisałem. Bo chyba to jest najbardziej dziwne? Czy to, że brzęczyk niezgaszonych świateł działa? Nie zdarzyło się ani razu żeby nie zadziałał. Na pewno pomaga przekręcenie kluczyka - wtedy zawsze wnętrze się rozjaśnia jeśli nie zaświeciło przy otwarciu drzwi. Nie wiem - może ten lekki spadek napięcia powoduje, że stykom zamka "lepiej"
Ścieżki na płytce mogą być jakimś tropem, bo z tą szybą to miałem tak, że pęknięte było mocowanie silniczka przy jednej śrubie - jak dla mnie to ktoś musiał bardzo porządnie drzwiami trzepnąć. Dałem śrubę i nakrętkę z dużą podkładką i tyle, działa już dwa lata. A z tym zamkiem to było ok na początku, stopniowo się pogarsza.
Dzięki
Hm, dziwne powiadasz... rzeźby nie ma na 99%, jak ściągałem boczek (szyba nie chodziła OK jak go kupiłem 2 lata temu) to wygląda wszystko na oryginał. Często jest tak, że nie ma żadnego problemu, a czasem po otwarciu lampka nie świeci i lubi się zamknąć jak nie przekręcę kluczyka. Upewnię się jeszcze co do kopertówki, ale na 99% jest jak pisałem. Bo chyba to jest najbardziej dziwne? Czy to, że brzęczyk niezgaszonych świateł działa? Nie zdarzyło się ani razu żeby nie zadziałał. Na pewno pomaga przekręcenie kluczyka - wtedy zawsze wnętrze się rozjaśnia jeśli nie zaświeciło przy otwarciu drzwi. Nie wiem - może ten lekki spadek napięcia powoduje, że stykom zamka "lepiej"
Ścieżki na płytce mogą być jakimś tropem, bo z tą szybą to miałem tak, że pęknięte było mocowanie silniczka przy jednej śrubie - jak dla mnie to ktoś musiał bardzo porządnie drzwiami trzepnąć. Dałem śrubę i nakrętkę z dużą podkładką i tyle, działa już dwa lata. A z tym zamkiem to było ok na początku, stopniowo się pogarsza.
Dzięki
Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2015 23:20 przez lwlw, łącznie zmieniany 1 raz.
Kącik posiadaczy MK4
http://allegro.pl/kierownica-skorzana-v ... 59863.html
orientuje się ktoś, czy podejdzie do mk4 bez problemu, czy coś jeszcze potrzebuję ?
orientuje się ktoś, czy podejdzie do mk4 bez problemu, czy coś jeszcze potrzebuję ?
Przejrzyj jeszcze czy nie masz poprzelamywanych przewodow pomiedzy drzwiami i slupkiem.lwlw pisze:Qto, wiedzialem, że na Ciebie można liczyć
Dzięki
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
w przypadku elektryki szyb sygnał otwarcia drzwi z zamka wychodzi jeden i idzie analogowo do kopertówki i do modułu przy silniczku szyby...dalej idzie cyfrowo do komfortu i dalej z komfortu znowu analogowo do licznika i do lampek w podsufitce. Można wnioskować, że komfort robi problemy i nie daje sygnału na oświetlenie wnętrza - pytanie dlaczego reaguje na zapłon (był na forum przypadek gdzie gość miał rzeźbę w wiązce przy komforcie i oświetlenie było podłączone właśnie pod zapłon...ale u Ciebie "na ogól" się nie zapala...a nie "zawsze")
...no i w tym wypadku komfort nie zamykałby auta, skoro dociera do niego sygnał otwarcia drzwi
...dziwne
...no i w tym wypadku komfort nie zamykałby auta, skoro dociera do niego sygnał otwarcia drzwi
...dziwne