Zatykanie przewodu hamulcowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jak skutecznie zatkać przewód hamulcowy tył? gwint na śrubie jest nietypowy, cieknie śruba i podkładkami jak nawet zatkam koniec sruby to leci jeszcze miedzy dwoma podkładkami...
-
- Nowicjusz
A nie lepiej wymienić? Ja bym wolał żeby mi wszystkie koła hamowały dla bezpieczeństwa.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
koledze chodzi żeby na czas prac przy zacisku zaślepić przewód hamulcowy, żeby płyn nie kapał. najlepiej daj śrubę M10, M12 z nakrętką uszczelniając podkładkami miedzianymi.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
króciec tylnego zacisku wygląda tak (podobny), także nie wiem czy gumka od odpowietrzania pomoże...
Jakoś dalej nie widzę problemy aby zatkać to na czas robót. Obawiam się jednak, że user szuka metody na zaślepienie przewodu do jazdy a nie na czas prac...
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Zatykanie przewodu hamulcowego
wedlug mnie zaslepka odpowietrznika ma zbyt mały przekrój, żeby zaślepić króciec. bedzie po prostu przechodzić bez oporu.
jesli tak, to naprawdę jest dość głupi pomysł...jhosef pisze:. Obawiam się jednak, że user szuka metody na zaślepienie przewodu do jazdy a nie na czas prac...
"user szuka metody na zaślepienie przewodu do jazdy a nie na czas prac..."
poddałem sie kapało z niej jak naprawiałem zacisk z pół szklanki wykapało wiec zmusiło mnie do wymiany płynu
Wracajac do tematu problem polega na tym że sruba ma nietypowy gwint, ja wogole nie mam pojęcia jak to zatkać kapie z srodka sruby i miedzy dwoma podkładkami, to troche dla mnie dziwne u was tez jak zatkacie otwór wewnątrz śruby to kapie miedzy dwoma podkładkami?
poddałem sie kapało z niej jak naprawiałem zacisk z pół szklanki wykapało wiec zmusiło mnie do wymiany płynu
Wracajac do tematu problem polega na tym że sruba ma nietypowy gwint, ja wogole nie mam pojęcia jak to zatkać kapie z srodka sruby i miedzy dwoma podkładkami, to troche dla mnie dziwne u was tez jak zatkacie otwór wewnątrz śruby to kapie miedzy dwoma podkładkami?