VW Golf3 rok 93 1.9 TD - skrzynia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gv
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

VW Golf3 rok 93 1.9 TD - skrzynia

Post autor: gv » ndz lis 20, 2005 22:58

Witam, ostatnio kupiłem Golfika :)
Drążek od skrzyni biegów chodzi trochę ciężko (tak mi się wydaje). Co sprawdzić? Olej w skrzyni biegów?

Pozdro i dzięki

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lis 21, 2005 00:58

Masz na wodzikach czy na linkach.Jak na wodzikach to pwypinaj kazdy po kolei i dobrze przesmaruj smarem kazdy chyba jest ich 3.Jak masz linki to sprawdż jak linki chodzą po ich odłączeniu może jedna pryrdzewiała.Tak wogóle to wymień olej to tez coś da.

bartlo79

Post autor: bartlo79 » pn lis 21, 2005 01:59

Hm...podepne sie bo temat pokrewny.Ostatnio przy okazji zmiany oleju i filtra chcialem tez sprawdzic olej w skrzyni w moim mk3 1.9tdi-mam go od niedawna i tym chyba moge sie tlumaczyc-za nichu.... nie moge znalezc miejsca gdzie tego oleju sie dolewa.Druga sprawa--czy mozna dolewac obojetnie jaki olej przekladniowy czy tez nie dolewac ale wymienic calosc i jesli wymienic to na jaki???Jaki olej polecacie???

ok...to by bylo na tyle

pozdrawiam

Bartek

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lis 21, 2005 20:57

Dolewać można .albo masz żółty mineralny albo czerwony czyli syntetyk.Kolorów niemieszaj.No a jak masz "czarny " czyli zużyty to nowy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”