problemy z elektryką

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mono_
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

problemy z elektryką

Post autor: mono_ » czw lut 04, 2010 23:14

mam takie problemy:

1. czasem wlacza mi sie lampka ABSu, i on nie dziala wtedy. (jeszcze nie podpialem auta do kompa)

2. masa z tyłu w lewym swietle ciagle sie przepala. az mi plastik spalilo. juz drugi. (wyprowadze chyba przewod i polacze na kostce na stale)

3. bylem nim w wiedniu i jak juz wrocilem do polski nagle wylaczyla mi sie dmuchawa. wogole nie kreci nic na zadnym biegu. (bezpiecznik?? ktory i gdzie??)
dmuchawka jest mi pilnie potrzebna, wiadomo do czego w zime :D
Ostatnio zmieniony pt lut 05, 2010 00:41 przez mono_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lut 04, 2010 23:20

1. Vag, ale najierw pomierz opory czujników, może obejdzie się bez vaga jak uszkodzony znajdziesz,
2. znajdziesz styk masowy w jednym z wolnych gniazd lampy, od niego puść dodatkowy kabel do punktu mocowania do masy po lewej w bagażniku pod wykładziną z boku.
3. Najpierw bezpiecznik, szukajka nie gryzie na forum jest wykaz bezpieczników
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 23:21 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

mono_
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mono_ » pt lut 05, 2010 00:35

1.a gdzie te czujniki sa? w kazdym kole zakladam, ale jak sie do nich dostac i gdzie przylozyc elektrody omomierza?

2.Masa jest przykrecona do karoserii, a pin wychodzacy ze swiatla jest aluminiowy? wtedy dolutuje tam mostek i przykrece do karoserii? bedzie allright?

3. to jest 6 bezpiecznik z tego co wyczytalem. mowimy o bez pod kierownica? no i od ktorej strony liczyc zeby dostac sie do 6 bezp?

[ Dodano: 07 Lut 2010 15:31 ]
NIE działą mi dmuchawa. to nie bezpiecznik.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”