Witam
szukałem po tematach związanych z klapa, ale w żadnej nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mianowicie mam problem z klapą bagażnika w vw Bora (sedan) ogólnie jest tak, ze ciężko ją zamknąć znaczy się, zamek nie zaskakuje i tak jak by się odbijała ta klapa, trzeba poprostu nią mocno trzasnąć ale wtedy się zacina! i nie mozna z zewnątrz jej otworzyć, chodz czasem się da. (raz na ok. 20 zamknięć da się ja ponownie otworzyć z zewnątrz) sprawidziłem kabelki od rączki do tego silniczka wszystko ok. silniczek działa, wymieniłem ten mikrostyk w zamku, lampka nie świeci się cały czas w bagażniku tylko gaśnie (czyli miktostyk jest wciśnięty) ale nie wiedzieć czemu klapa się nie otwiera... i sam już nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Bardzo mnie nie pokoi to, że klapa trzeba po prostu trzasnąć by się zamknęła, myślałem nad wymianą zamka ale w moim sklepie wołają za to 150zl więc wole na razie pokombinować domowymi sposobami by to naprawić
(Bora sedan) Nie otwiera się klapa bagażnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Hidden_Lucas
- Drivers Wanted
- Kontakt:
- Hidden_Lucas
- Drivers Wanted
- Kontakt:
maryjan, niestety nie pomogło
rozebrałem dźwignie, przejrzałem ten mikrostyk wszyto ok, jak zamknę zamek przy otwartej klapie, i w wcisnę dźwigienkę otwierania klapy to wszystko działa, silniczek popycha cięgno i się zamek otwiera, ale gdy tylko zamknę klapę to nic....pioan1 pisze:Kolego a przy otwartej klapie robiłeś próby?
Mikro styk jest również w dźwigni otwierania klapy tam też się syf zbiera i się zacina ją