Usterki Golf mk 2. Proszę o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Usterki Golf mk 2. Proszę o pomoc
Proszę o pomoc mam kilka problemów z golfikiem. Wiem, że pewnie były na forum te tematy, ale i tak proszę o odpowiedz.
1.Gdy jadę golfem to czasami zacina mi się radio - co to może być i jak się tego pozbyć?
2.Podczas deszczu cieknie mi woda jakimś otworem leci mi na pedały- jak się tego pozbyć, zdjąć deskę? Jeżeli tak to co mi będzie potrzebne i jak to zrobić ?
3.Czasami, gdy mój samochód postoi noc na deszczu to nie odpala a po np. jednym dniu zapala - co to może być i jak się tego pozbyć?
4.Chce założyć 2 lampy z przodu a mam 4 czy trzeba zmieniać jakąś kostkę czy coś innego?
Proszę o pomoc bo nie mam zbyt wiele pojęcia o tym.
1.Gdy jadę golfem to czasami zacina mi się radio - co to może być i jak się tego pozbyć?
2.Podczas deszczu cieknie mi woda jakimś otworem leci mi na pedały- jak się tego pozbyć, zdjąć deskę? Jeżeli tak to co mi będzie potrzebne i jak to zrobić ?
3.Czasami, gdy mój samochód postoi noc na deszczu to nie odpala a po np. jednym dniu zapala - co to może być i jak się tego pozbyć?
4.Chce założyć 2 lampy z przodu a mam 4 czy trzeba zmieniać jakąś kostkę czy coś innego?
Proszę o pomoc bo nie mam zbyt wiele pojęcia o tym.
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
pytanie 2 odp.sprawdz sobie odpływy pod maska czy masz drozne też tak miałem a czasami sie powtarza zwłaszcza jak dobrze leje czasem nie odprowadza sie woda tymi otworami co sa pod maska dlatego staram sie stawiac auto przodem pod lekkim skosem w dół ja miałem zalane od strony pasażera przelewało mi sie bo nie miałem odejścia wody i teraz mi wentylator chuczy
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
ad1 jakie radio? może starość je dopada?
ad2 otwór technologiczny bądź przegnite podszybie lub zatkane kanaliki odpływowe w podszybiu (na dole strony masz wyszukiwarkę wpisz sobie otwory technologiczne dalej już będziesz wiedział co robić czyli zdjąć błotnik itd) tak samo wyskoczy ci jak wpiszesz woda w samochodzie itp temat bardzo popularny sam go przerabiałem
ad3 kable kopułka świece aparat... najlepiej podnieś maskę w nocy i zapal auto zobacz czy gdzie nie skaczą iskry (nie polecam łapać za kable bo może być nie milo...)
ad4 kolega wyżej napisał
ps napisz jaki silnik masz itp bo co do ad 3 to takie nie wiadome do końca
szczepan69, a moze folia ci na drzwiach przecieka? ja tak miałem szukałem szukałem a ta sie w rogu odkleiła...
ad2 otwór technologiczny bądź przegnite podszybie lub zatkane kanaliki odpływowe w podszybiu (na dole strony masz wyszukiwarkę wpisz sobie otwory technologiczne dalej już będziesz wiedział co robić czyli zdjąć błotnik itd) tak samo wyskoczy ci jak wpiszesz woda w samochodzie itp temat bardzo popularny sam go przerabiałem
ad3 kable kopułka świece aparat... najlepiej podnieś maskę w nocy i zapal auto zobacz czy gdzie nie skaczą iskry (nie polecam łapać za kable bo może być nie milo...)
ad4 kolega wyżej napisał
ps napisz jaki silnik masz itp bo co do ad 3 to takie nie wiadome do końca
szczepan69, a moze folia ci na drzwiach przecieka? ja tak miałem szukałem szukałem a ta sie w rogu odkleiła...
Ostatnio zmieniony pt maja 14, 2010 17:56 przez Damian3942, łącznie zmieniany 1 raz.
passat b5 115KM AZM 2003r
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
-
- Ma gadane
najprawdopodobniej uszczelka w szybie musiałbyś to silikonem potraktowaćguziklolek pisze:2.Podczas deszczu cieknie mi woda jakimś otworem leci mi na pedały- jak się tego pozbyć, zdjąć deskę? Jeżeli tak to co mi będzie potrzebne i jak to zrobić ?
guziklolek pisze:3.Czasami, gdy mój samochód postoi noc na deszczu to nie odpala a po np. jednym dniu zapala - co to może być i jak się tego pozbyć?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182571 tu masz link do strony gdzie możesz zobaczyć oznaczenie silnika podaj je nam a dużo nam pomoże toguziklolek pisze:1.8 gt 1990r nie mam pojecia, a gdzie znaleźć te usterki
-
- Gadatliwa bestia
guziklolek, jak zalejesz silikonem to tak żeby nie po lakierze :green_fuck: fakt mi to ostatecznie pomogło ale jak będzie ciepło to naprawię ranty tj wstawię nowe jak chcesz wyciągnąć szybę to przyda ci się:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3253148#3253148
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3253148#3253148
-
- Ma gadane
rp 1.8
[ Dodano: 15 Maj 2010 15:39 ]
no radio może być trochę jest już stare, ale jeżeli by to nie było radio to jest możliwość taka, że coś jest źle podpięte i mi zakłóca radio.
co do przecieku to wydaje mi się że raczej to nie uszczelka przy szybie bo by mi na pedały nie leciało tak mi się wydaje
Do świateł jak zdejmę kostkę to te kabelki co z niej zostaną to gdzieś wpiąć bo chyba tak bez niczego ich nie zostawiać
[ Dodano: 15 Maj 2010 15:39 ]
no radio może być trochę jest już stare, ale jeżeli by to nie było radio to jest możliwość taka, że coś jest źle podpięte i mi zakłóca radio.
co do przecieku to wydaje mi się że raczej to nie uszczelka przy szybie bo by mi na pedały nie leciało tak mi się wydaje
Do świateł jak zdejmę kostkę to te kabelki co z niej zostaną to gdzieś wpiąć bo chyba tak bez niczego ich nie zostawiać
-
- Gadatliwa bestia
guziklolek, rp jest czuły na kable świece kopułkę i aparat
co do przecieku to może lecieć na pedały najprościej zobacz na skrzynkę bezpieczników czy jest mokra jak jest to możesz mieć otwór technologiczny do lepienia
radio jakie masz? że gubi fale to możliwe bo ja miałem tak samo w blaupunkcie teraz zmieniłem i było ok puki nie zmieniłem anteny z błotnika na dach bo gorzej łapie fale
co do przecieku to może lecieć na pedały najprościej zobacz na skrzynkę bezpieczników czy jest mokra jak jest to możesz mieć otwór technologiczny do lepienia
radio jakie masz? że gubi fale to możliwe bo ja miałem tak samo w blaupunkcie teraz zmieniłem i było ok puki nie zmieniłem anteny z błotnika na dach bo gorzej łapie fale
-
- Ma gadane
-
- Gadatliwa bestia
-
- Ma gadane