swap skrzyni od GTi do 1.6D, chodzi o golfa MKII !?!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
otinger
swap skrzyni od GTi do 1.6D, chodzi o golfa MKII !?!
witam, padla mi skrzynia w MKII 1.6D po dluzszym czasie poszukiwan, pytan i odpowiedzi zdecydowalem sie na skrzynie od GTi wedlug informacji ktorych zasiegnalem u specjalisty od Golfow skrzynia ta ma miec przelozenie glowne +- ok. 3,90 przy czym seria 5-biegowa w 1.6D ma 3,94 wiec ta "krotkosc" zapewne bedzie nie odczuwalna i najciekawsza rzecz to:... szpera ok.7%
jak ktos bylby tak dobry to niech poda tutaj specyfikacje skrzyn do VW Golf MKII GTi i moze jakies numery seryjne, lub symbole to bym sobie od razu sprawdzil ktora z nich mam
ptarzylem i szukalem, ale nic na temat skrzyn GTI nie wynalazlem :/ bede bardzo Wam wdzieczny za wszelka pomoc!
a ja mysle ze vmax bedzie wiekszy niz na orginale z przyspieszeniem niewiem jak bedzie ale dieslowska jest wlasnie skonstruowana tak aby sie wkrecala szybciej(chodzi o przyspieszenie)bo klekot ma mniej obrotow i zeby czyms nadrobic skrzynia biegow musi byc szybsza niz w benzynie zeby klekot sie rozpedzil jakos normalnie do tej stowy skrzynie do diesla sa inne niz do benzyny
moga miec podobne przelozenie glowne ale poszczegolne biegi beda inaczej zestopniowane i przyspieszenie bedzie inne niz na orginale
skrzynie od diesla do benzyny dac to tak bedzie czuc ze szybciej sie zbiera do 100km/h ale vmax bedzie mniejszy no niestety cos za cos
moga miec podobne przelozenie glowne ale poszczegolne biegi beda inaczej zestopniowane i przyspieszenie bedzie inne niz na orginale
skrzynie od diesla do benzyny dac to tak bedzie czuc ze szybciej sie zbiera do 100km/h ale vmax bedzie mniejszy no niestety cos za cos