czy możliwe jest, żeby klocki się tak długo docierały? dodam, że zrobilem ponad 100km na nowych, i hamuja na wypasie maxymalnym no ale rzeja sie za mocno a jutro chcialem jechac nad morze i nie wiem czy moge. prosze o rady i odpowiedzi. bardzo dziekuje z gory. pozdrawiam : D
KLOCKI HAMULCOWE MK2 POMOCY!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
KLOCKI HAMULCOWE MK2 POMOCY!!
Witam, w środe wymieniłem klocki hamulcowe z przodu. Wszsytko było by pięknie gdyby nie to, że hamulce mi się gotują. Klocki założyłem orygialne firmy Ate, zakładaj mi je specjalista, dzisiaj u niego byłem i sprawdzał i wszystko jest ok. a hamulce nawet po przejechaniu 10 km sa tak gorace, że az felga aluminiowa jest ciapla a jak napluje to nawet nie zdążę zauważyć tej śliny
czy możliwe jest, żeby klocki się tak długo docierały? dodam, że zrobilem ponad 100km na nowych, i hamuja na wypasie maxymalnym no ale rzeja sie za mocno a jutro chcialem jechac nad morze i nie wiem czy moge. prosze o rady i odpowiedzi. bardzo dziekuje z gory. pozdrawiam : D
Jesli tarcze mialbys do wymiany to musialyby byc juz cienkie,a jesli takie by byly to nawet nowe klocki nie powinny trzec.Mimo iz zakladal Ci to specjalista sprawdz czy czy codza luzno w zaciskach lub czy Ci dobrze tloczki odbijają.Ja sam pod chatą zmienilem i tylko troche nieciekawy hamulec byl na poczatku.Po ok 20 km bylo juz ok.
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
No od czegos to sie musi grzac.Ale skoro mowisz ze wszystko ok to pozostaje jeszcze troche pojezdzic.Moze lepiej odloz ten wyjazd przynajmniej o 2 dni i lepiej zobacz co z tym bedzie.Skoro z tym jest ok to te kola Ci blokują czy normalnie sie nimi da krecic w powietrzu?
Był Mk2 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
kola kreca sie luzno w powietrzu. zrobilem dzisiaj 300 km i dalej to samo, wiec 'pojezdzij jeszcze troche' nic nie da. a do miedzyzdroji jechac musialem
na trasie bylo w miare dobrze bo malo hamowania ale jak juz wrocilem do miasta to juz masakra, zagrzaly sie po 5 minutach. łozyska? hmm... tej opcji nie sprawdzalem. co moze byc z nimi nie tak?
- j_jasiu
- Ma gadane

- Kontakt:
nie pomógł bo nigdy nie ma problemu z ATE, jesteś pewny że orginały kupiłeś??? Że nie jest to jakiś badziew??? Bo to niemożliwe, ja używałem tylko klocków ATE w CL'ce i w GT i nigdy nie było problemu. Sprawdź jeszcze czy dobrze dobrane masz klocki, do tego modelu, może to jest problem, Tarczę masz wentylowaną bo to GT może założyłeś klocki do niewentylowanej i dlatego lub odwrotnie. A pedał hamulca robi się miękki, śmierdzi klockami?qra pisze:czyli widze, ze w sumie nikt mi nie pomogl. THX.
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
WITAM!!j_jasiu pisze:nie pomógł bo nigdy nie ma problemu z ATE, jesteś pewny że orginały kupiłeś??? Że nie jest to jakiś badziew??? Bo to niemożliwe, ja używałem tylko klocków ATE w CL'ce i w GT i nigdy nie było problemu. Sprawdź jeszcze czy dobrze dobrane masz klocki, do tego modelu, może to jest problem, Tarczę masz wentylowaną bo to GT może założyłeś klocki do niewentylowanej i dlatego lub odwrotnie. A pedał hamulca robi się miękki, śmierdzi klockami?qra pisze:czyli widze, ze w sumie nikt mi nie pomogl. THX.
Co jest przyczyna jak jest miekki pedał ??