Po wymianie poduszek silnika strasznie buczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie poduszek silnika strasznie buczy
Witam
Po wymianie poduszek silnika autko (golf III 1.4 hackbeck z 92r) zaczeło strasznie buczec zwłaszcza jak schodzi z obrotów z predkości 100 - 70 km/h. Na wolnych obrotach mozna odczucz drgania przenoszace sie na karoserie. Czy ktos moze mi pomóc jak zlikwidowac to buczenie i te drgania bo po dłuzszej drodze to troche uciążliwe. Dziekuje za pomoc
Po wymianie poduszek silnika autko (golf III 1.4 hackbeck z 92r) zaczeło strasznie buczec zwłaszcza jak schodzi z obrotów z predkości 100 - 70 km/h. Na wolnych obrotach mozna odczucz drgania przenoszace sie na karoserie. Czy ktos moze mi pomóc jak zlikwidowac to buczenie i te drgania bo po dłuzszej drodze to troche uciążliwe. Dziekuje za pomoc
zrob tak jak mowi norek111, dokreciles pewnie odrazu poduszki nie zdazylysie ulozyc, poluzuj pobojaj troche silnikiem wszystko sie powinno ulozyc i beidze ok , jak dluzej pojezdzisz tak jak masz teraz to nowe poduszki tez polecanorek111 pisze:poluzuj wszystkie poduszki pobujaj motorem i dokręć ponownie może coś pomoże
Ostatnio zmieniony śr gru 10, 2008 18:12 przez falla_x, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymieniłem tą od chłodnicy i tą od pasażera ponieważ nie trzymały były zerwane, silnik poprostu "latał". Zrobiłem tak jak pisał norek111 troche sie polepszyło sa juz mniejsze drgania ale obstawiam ze to juz z powodu twardych gum. Tylko nie wiem jeszcze jak zlikwidowac to buczenie kiedy tak przy predkości 90 -100 km/h piszczam noge z gazu auto schodzi z obrotów i "buczy" tak przy predkości >60 km/h jest ok. i jak auto wysprzegle tez jest ok. Czy zby cos sie ze skrzynią sie działo?
[ Dodano: 15 Gru 2008 14:31 ]
Buczenie dochodzi od strony silnika.
[ Dodano: 15 Gru 2008 14:31 ]
Buczenie dochodzi od strony silnika.