Z góry dzięki za odpowiedzi
podawcza pompa paliwa 16V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, po swapie zamontowałem pompę paliwa pod samochodem (Walbro) ale niestety jak auto troche dłużej postoi (tydzień lub dwa) to nie chce odpalić ze względu na to, że paliwo spływa z przewodów z powrotem do zbiornika i cały układ się zapowietrza. I teram moje pytanie: jakie ciśnienie i wydajność ma pompa podawcza z mk2, która montowana jest w zbiorniku i w jaki sposób ona działa tzn. czy działa ciągle podając cały czas paliwo, czy tylko przez krótką chwilę w momencie odpalania samochodu (po przekręceniu stacyjki?) aż paliwo zaciągnie pompa główna i później już nie pompuje paliwa. Ewentualnie prosiłbym o inne podpowiedzi jak rozwiązać mój problem
(samochód to jetta mk2 oryginalnie 1.6 PN, a teraz 2.8 BDE)
zamontuj zaworek zwrotny i problem rozwiązany
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
W benzyniaku nie ma coś takiego jak zapowietrzenie układu jaka pompę masz pod autem chodzi mi o ciśnienie masz mieć cienienie pompy 3 bary a do zbiornika musisz dołożyć pompę 0,24bar wtedy nie będziesz miał problemu
Ostatnio zmieniony wt lip 17, 2012 20:58 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

fabryczna 0,24 baraadm928 pisze:jakie ciśnienie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

fabryczna 0,24 baraadm928 pisze:jakie ciśnienie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.