[mk2] Wiązka ABS Golf
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Re: Wiązka ABS Golf
Na kontrolkę chciałem wykorzystać kontrolkę ręcznego czyli na żarówce, ale tez nie wiem czy z w2 idzie + czy masa i czy żarówka może do tego służyć .resztę mam tak jak mi podałeś .
- hrabia0121
- Mały gagatek
- Auto: Golf MKII & Polo R6
w2 idzie + tyle ze w niskim napięciu...
Jego zadaniem jest sterownie mikrochipem w ory kontrolkach w mk iii
Aby to wszystko działało, musisz to zrobić tak jak tu.
Do jednej żarówki się tego nie da podłączyć bo żarówka stopu jest sterowana - a abs'u + czyli jak podłączysz to razem to będzie sie non-stop świeciła../
musisz dodać nową żarówkę obok żarówki stopu.
Jego zadaniem jest sterownie mikrochipem w ory kontrolkach w mk iii
Aby to wszystko działało, musisz to zrobić tak jak tu.
Do jednej żarówki się tego nie da podłączyć bo żarówka stopu jest sterowana - a abs'u + czyli jak podłączysz to razem to będzie sie non-stop świeciła../
musisz dodać nową żarówkę obok żarówki stopu.
To znowu ja
W końcu uruchomiłem ABS .
Ale brak go zakodować bo wywala błąd 01044 .
Jakie kodowanie masz u siebie ? Albo czy masz tabelę jaki ma być.
W końcu uruchomiłem ABS .
Ale brak go zakodować bo wywala błąd 01044 .
Jakie kodowanie masz u siebie ? Albo czy masz tabelę jaki ma być.
Znalazłem coś takiego :
Teraz jest to ważne i nie jest oczywiste: jest zwora w okablowaniu między stykami urządzenia, w angielskim mostku kodującym To
zależy od wersji urządzenia i jego ustawień, na przykład dla samochodów od 02/95 do 07/96 używa kodowania 03604, zworki między stykami 15-21
W przypadku późniejszych maszyn stosowane jest kodowanie 03704, zworka 7-22
Jeśli kodowanie i zworka nie pasują,
blok poda komunikat 01044 Jednostka sterująca 35-00 jest nieprawidłowo zakodowana, a abs nie będzie działać
Teraz jest to ważne i nie jest oczywiste: jest zwora w okablowaniu między stykami urządzenia, w angielskim mostku kodującym To
zależy od wersji urządzenia i jego ustawień, na przykład dla samochodów od 02/95 do 07/96 używa kodowania 03604, zworki między stykami 15-21
W przypadku późniejszych maszyn stosowane jest kodowanie 03704, zworka 7-22
Jeśli kodowanie i zworka nie pasują,
blok poda komunikat 01044 Jednostka sterująca 35-00 jest nieprawidłowo zakodowana, a abs nie będzie działać
- hrabia0121
- Mały gagatek
Hm to przeoczyłem xd I to mocno bo moja pompa jest z MKIV
Dobrze ze już ogarnąłeś
Dobrze ze już ogarnąłeś
No nie do końca dziś zmieniałem te zworki przyjął kodowanie ale są błędy tylnych czujników.
Mam leżeć tęż pompę z mk4 ale widziałem że brak piny w kostce pod nią zmienić : https://www.drive2.ru/l/2177896/
sprawdzę te czujniki bo to zamienniki są, ale za 1 razem w blokach widziałem że tylny czytał,
Mam leżeć tęż pompę z mk4 ale widziałem że brak piny w kostce pod nią zmienić : https://www.drive2.ru/l/2177896/
sprawdzę te czujniki bo to zamienniki są, ale za 1 razem w blokach widziałem że tylny czytał,
- hrabia0121
- Mały gagatek
Teraz wiem ze nie jestem jedyny który to zrobił xd
Moje czujniki to jakieś zamienniki do abesów po 1993 i bez problemu działają. Może coś nie styka?
Moje czujniki to jakieś zamienniki do abesów po 1993 i bez problemu działają. Może coś nie styka?
no chyba brak iść tym tropem teraz , bo bawiłem się zworką i kodowaniem i ostatecznie na zworce 15-21 i kodowaniu 03604 brak błędu i widzi czujniki tym razem 2 po skosie , czujniki dobre , teraz zmierzę czy z kostek jest przejście do
A pochwalę się co wydarłem ostatnio :
sterownika
A pochwalę się co wydarłem ostatnio :
sterownika
- hrabia0121
- Mały gagatek
No drobna przeróbka i będzie idealnie
Masz licznik z mk3? Jak wychodzi jego montaż w deskę? Znaczy, mocowanie?
Masz licznik z mk3? Jak wychodzi jego montaż w deskę? Znaczy, mocowanie?
Do licznika w miękkiej desce brak rozgiąć trochę uchwyty , po założeniu ramki jest lekka szpara.
W końcu poczułem dziś jebn..cie w pedał ABS zadziałał , błędy pojawiały się przez luźne piny w kostce .
Jeszcze w blokach mam że jest non stop wciśnięty hamulec to muszę sprawdzić
W końcu poczułem dziś jebn..cie w pedał ABS zadziałał , błędy pojawiały się przez luźne piny w kostce .
Jeszcze w blokach mam że jest non stop wciśnięty hamulec to muszę sprawdzić
- hrabia0121
- Mały gagatek
Dzięki wielkie (Jak masz czas to podeślij mi kilka zdj licznika. Dzięki)
Może podpiąłeś się pod niewłaściwy pin? Ale to już drobnostka... Miłego hamowania!
Może podpiąłeś się pod niewłaściwy pin? Ale to już drobnostka... Miłego hamowania!
Moglbys napisac co do jakiego pinu wchodzi we wtyczce W?hrabia0121 pisze: ↑ndz gru 09, 2018 22:33w1 to radio (sygnał prędkości) - nie jest wymagany
Jeśli masz podłączone + po zapłonie, czujnik pedału hamulca, obd i kabel od kontrolki to stertownik musi wystartować.
Problem masz w budowie kontrolki abs'u (o ile masz ory z mkII)
Aby kontrolka działała z tym sterownikiem muszisz mieć:
1 Dwie diody led białe 5mm
2 Dwa rezystory do tych led
3 Płytkę kontrolki ABS z MKIII
4 diodę prostowniczą
Zrobiłem to na szybko... Ale mam nadzieje ze to Ci pomoże.
Mam ABS z teledo, kontrolke zale tylko z ABS( bez poduszki i kierunkow) z golfa 3 i teraz nie moge rozkminic jak to podpiąć.
Pin 1 i 2 rozdzielić na diody i do płytki
A reszta czyli brazowy i czerwono żółty to co?
- hrabia0121
- Mały gagatek
Golf III miał dwa rodzaje płytek od kontrolki abs'u. Musisz mieć taką co ma 6 pinów lub więcej.
Taka.
Teraz ta nieszczęsna wtyczka w... Na tym zdj rodem z painta zrobiłem błąd ;C
Chodziło o wtyczkę X a nie w. Wtyczka W to wtyczka która idzie w przewodzie od Abs'ów a później w skrzynce dzieli się na x
Pamiętam ze potrzebne są ci 4 przewody
X / 04 (Czarny) po zapłonie + to jeden który trzeba rozdzielić na płytkę abs z III i do kontrolki ręcznego z II
X / 02 (Brązowy) stały - ten idzie do płytki od III
X / 08 (Żółto czerwony) ten idzie do płytki od III
X / 03 (Szary) - od ręcznego to drugi który trzeba rozdzielić na płytkę abs z III i do kontrolki ręcznego z II
Ogólnie poruszaj sie wg kolorów a będzie dobrze.
Taka.
Teraz ta nieszczęsna wtyczka w... Na tym zdj rodem z painta zrobiłem błąd ;C
Chodziło o wtyczkę X a nie w. Wtyczka W to wtyczka która idzie w przewodzie od Abs'ów a później w skrzynce dzieli się na x
Pamiętam ze potrzebne są ci 4 przewody
X / 04 (Czarny) po zapłonie + to jeden który trzeba rozdzielić na płytkę abs z III i do kontrolki ręcznego z II
X / 02 (Brązowy) stały - ten idzie do płytki od III
X / 08 (Żółto czerwony) ten idzie do płytki od III
X / 03 (Szary) - od ręcznego to drugi który trzeba rozdzielić na płytkę abs z III i do kontrolki ręcznego z II
Ogólnie poruszaj sie wg kolorów a będzie dobrze.
Ostatnio zmieniony pt paź 25, 2019 21:22 przez hrabia0121, łącznie zmieniany 1 raz.
- hrabia0121
- Mały gagatek