Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
To naprawdę dziwny lakier ,ze nie śmierdzi i jest bezwonny.
Kudii, Nie no śmierdzi , ale w trakcie i zaraz po pomalowaniu.
istotne pytanie - jak świeżo pomalowany schowek prezentuje się w otoczeniu reszty niepomalowanych strukturalnych plastików (tunel, plastik osłaniający konsole, boczek drzwi)? mógłbyś ewentualnie cyknąć jakieś foto?amdy47 pisze:Zabrałem się za schowek, który był mega porysowany i brzydko wyglądał.
tez bym prosił, a malował ktoś schowek + ten plastik sąsiedni przy tunelu?
Miałby ktoś może zdjęcia tego ciemno szarego bolla ,moze on bardziej pasowałby do malowania schowka i ogólnie dołu tapicerki ?
mich77bor, no jest ewidentna różnica. niepomalowane świeci się jak psu jajca pytanie ile warstw dawałeś i czy używałeś bezbarwnego? ja w sumie na 90% będę malował nie bollem, a lakierem WUERTH... o coś takiego:
http://allegro.pl/lakier-czarny-mat-400 ... 40321.html" onclick="window.open(this.href);return false;
z moich obserwacji wynika, że ten lakier jest "bardziej czarny" od bolla i ma ciut większy połysk. boll, jak twierdzi wiele osób, wpada troche w brąz...
http://allegro.pl/lakier-czarny-mat-400 ... 40321.html" onclick="window.open(this.href);return false;
z moich obserwacji wynika, że ten lakier jest "bardziej czarny" od bolla i ma ciut większy połysk. boll, jak twierdzi wiele osób, wpada troche w brąz...
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
2 warstwy, bez bezbarwnego. Mat jest identyczny jak w oryginale. Na zdjęciu odbiła się lampa błyskowa i stąd taki efekt, niby połysku. Z przetestowanych przeze mnie lakierów tylko Boll zapewnia zupełny mat. Rzeczywiście w ostrym świetle Boll ma odcień brązu, a oryginalna nowa guma granatu.
Sprzedam nową półkę nad radio
Jeśli chodzi o boll którym malowaliście plastiki, chodzi dokładnie o taki : http://allegro.pl/boll-lakier-do-zderza ... 09633.html" onclick="window.open(this.href);return false; ? Na allegro jest kilka rodzajów lakierów boll, mi chodzi o efekt czarnego matu
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Tak
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
Zauważyłem, że myjąc te plastiki pianą aktywną (w moim przypadku dimer) 1:3-5 z wodą pięknie rozpuszcza się i schodzi ta paskudna guma.
Schowek ma taką strukturę sam w sobie ? Chodzi mi o to czy po zdarciu gumy taka struktura nadal będzie?amdy47 pisze:Zabrałem się za schowek, który był mega porysowany i brzydko wyglądał.
Wystarczyła gąbeczka i CIF aby pozbyć się gumy.
Póżniej odtłuszczacz, 3 warstwy lakieru do zderzaków i 2 warswy lakieru bezbarwnego (matowego)
W sumie roboty na 3-4 godzinki
- firstborne
- Mały gagatek
Guma jest tylko na rączce schowka i tylko to zedrzesz. Sam schowek posiada już taką strukturę "sam w sobie"