Nie oszczedzałem na cześciach gdyz chciałem miec pewność że do tego tematu juz nie wruce kupiłem nawet nowa srube centralna za 5zł
mocno kopci na siwo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- twardy
- Forum Master

- Kontakt:
Darass, napisałem że u mnie u mnie był koszt 1 tyś, za wałek dałem 300 zł (nie wiem czy to duzo ale był wyciagany z silnika przy mnie ) rozrząd +uszczelki jakieś 400 zł i kółka teraz juz dokładnie nie pamietam cen ale wyszło spokojnie ponad tysiac .
Nie oszczedzałem na cześciach gdyz chciałem miec pewność że do tego tematu juz nie wruce kupiłem nawet nowa srube centralna za 5zł
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
no to to jest standard przy tej robocietwardy pisze:upiłem nawet nowa srube centralna za 5zł
a co do ceny. wyszło Ci bo wyciągałeś wał i kupowałes inny, a spokojnie można zregenerować stary.
ale mowisz ze chcesz miec spokój i juz do tego nie wracać. skoro tak to pewnie wiesz ze przewaznie przyczyną bicia jest walnięte to duże koło po którym chodzi pasek wieloklinowy. ono sie wyrabia i przez nie bicie dostaje to mniejsze kółko. wszystko by było ok, gdyby nie to że duże kółko kosztuje koło 700zł
- twardy
- Forum Master

- Kontakt:
jest nieumiejetna wymiana rozrzadu , załozenie starej sruby , przykrecenie bez kleju za małym lub za mocnym momentem,.Darass pisze:przewaznie przyczyną bicia
nie regenerowałem starego bo nie dość ze klin był lekko ziechany ale końcówka wałka miła bicie . A tego chyba nie da sie zregenerowac , chociaz polak potrafi wszystko.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
o to chodzi ze sie datwardy pisze:A tego chyba nie da sie zregenerowac
wiadomo ze rozrząd tez jest przyczyną, moze i glówniejszą, ale bicie dużego koła pasowego tez jest częstą przyczyną. znam przypadki gdzie kółko od nowości nie było ruszane, a i tak biło, właśnie przez wyrobienie się tego dużego koła.