problem ze wskażnikiem temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem ze wskażnikiem temperatury
Witam! Mam taki problem.
Nie pokazuje mi temperatury wody. Wymieniłem już chłodnice, termostat i czujnik wody. Co może być przyczyną tego? Pozdro.
Nie pokazuje mi temperatury wody. Wymieniłem już chłodnice, termostat i czujnik wody. Co może być przyczyną tego? Pozdro.
Ostatnio zmieniony sob maja 30, 2009 22:36 przez adi2103, łącznie zmieniany 2 razy.
- krzysiek1aa
- Ma gadane
- Kontakt:
Jaszczór ma racje musisz wymienic czujnik w króćcu on jest odpowiedzialny za temperature na wskazniku ten przy chłodnicy jest poto zeby wentylator sie włanczal w odpowiednim momecie.
łatwo sprawdzic ten czujnik Vag-iem jesli masz dostep a jesli to nie to to wskaznik na liczniku mmoze padł??
łatwo sprawdzic ten czujnik Vag-iem jesli masz dostep a jesli to nie to to wskaznik na liczniku mmoze padł??
1z 1.9 tdi
ALH 1.9 tdi+0,216Bosch+GT1749VB+ CHIPS
ALH 1.9 tdi+0,216Bosch+GT1749VB+ CHIPS
po co wymieniac ? pomierzyc miernikiem czy daje jakies idczyty...
czujnik temp dziala na prostej zasdzie.
po co od razu wymieniac co sie da??
poza tym czy=ujnik musi byc właściwy.
co to za samochód?
czujnik temp dziala na prostej zasdzie.
po co od razu wymieniac co sie da??
poza tym czy=ujnik musi byc właściwy.
co to za samochód?
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Te żeczy akurat mają najmniej wspólnego z brakiem odczytu temperatury ,pierwszą żeczą jest sprawdzenie sprawnosci wskażnika w liczniku .Najprosciej zrobić to zwierając piny we wtyczce czujnika temperatury który znajduje się w króćcu,wskaznik w liczniku powinien wtedy wychylić się na max.Jeśli się wychyli to winny na 100%jest 3 pinowy czujnik w króćcu .Jeśli nie :sprawdzić czy przewody od wtyczki do wskażnika w liczniku nie mają gdzieś przerwy .Jeśli nie mają winny jest wskażnik temp.w liczniku.adi2103 pisze:Wymieniłem już chłodnice, termostat
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Wskażnik w liczniku na pewno jest sprawny, bo sprawdzałem go w innym golfie i działał. Chłodnicę i termostat wymieniałem, ponieważ tamten stary termostat się nie otwierał i nie było obiegu. Ten czujnik co wymieniałem to jest w króćcu. Samochód to golf 2 1.6td JR. A i jeszcze sprawdzałem czy dochodzi prąd do tego czujnika i nie dochodzi.
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 18:06 przez adi2103, łącznie zmieniany 1 raz.
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Pewnie masz gdzieś pęknięty kabel od czujnika. Na króćcu wylotowym z głowicy masz 2 czujniki: 1 jest od włączania świec w zależności od temperatury silnika a drugi od wskaźnika na desce, pozamieniaj wtyczki miejscami i jeśli wskaźnik na desce jest ok to będziesz miał pomiar.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.