Paląca się kontrolka od poduszki powietrznej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Paląca się kontrolka od poduszki powietrznej
Mam problem z poduszką powietrzną.
Otóż musiałem zdemontować kierownice bo chciałem naprawić kierunkowskaz.Odczepiłem poduszkę po czym włączyłem zapłon.Po naprawie kierunku złożyłem wszystko z powrotem i od tej pory ciągle pali mi się czerwona kontrolka od poduszki powietrznej.Teraz już wiem że zrobiłem błąd włączając zapłon przy odpiętej poduszce... ;/. Czy można teraz samemu jakość zlikwidować tą usterkę? Czy jedyne wyjście to jazda do serwisu i podłączenie auta po komputer?(jeżeli tak to ile to kosztuje)
Otóż musiałem zdemontować kierownice bo chciałem naprawić kierunkowskaz.Odczepiłem poduszkę po czym włączyłem zapłon.Po naprawie kierunku złożyłem wszystko z powrotem i od tej pory ciągle pali mi się czerwona kontrolka od poduszki powietrznej.Teraz już wiem że zrobiłem błąd włączając zapłon przy odpiętej poduszce... ;/. Czy można teraz samemu jakość zlikwidować tą usterkę? Czy jedyne wyjście to jazda do serwisu i podłączenie auta po komputer?(jeżeli tak to ile to kosztuje)
-
- Mały gagatek
błąd powstał właśnie przez właczenie zapłonu przy odpiętej poduszce,o ile przedtem było ok.,wystarczy skasowac testerem.Tomekk1 pisze:Teraz już wiem że zrobiłem błąd włączając zapłon przy odpiętej poduszce...
Ostatnio zmieniony pn cze 15, 2009 21:50 przez edzio, łącznie zmieniany 1 raz.
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Napisz skąd jesteś, a na pewno znajdzie się przyjazny forumowicz który skasuje Ci ten błąd.
Jeśli jesteś z Poznania lub okolic to ja się pisze z pomocą.
[ Dodano: 15 Cze 2009 22:30 ]
I jeszcze jedna ważna sprawa. Problem z poduszką kwalifikuje się do działu TECHNICZNE, a ni jak do działu DIESEL.
Wybierając dział w którym piszesz kierujesz się problemem a nie silnikiem swojego auta.
Jeśli jesteś z Poznania lub okolic to ja się pisze z pomocą.

[ Dodano: 15 Cze 2009 22:30 ]
I jeszcze jedna ważna sprawa. Problem z poduszką kwalifikuje się do działu TECHNICZNE, a ni jak do działu DIESEL.
Wybierając dział w którym piszesz kierujesz się problemem a nie silnikiem swojego auta.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
okolice POZNANIA
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Tylko skasowanie błędu komputerem, może to być VAS 5051 lub zwykły VAG na lapku.
Cena w serwisie to minimum 200 zł. Zależy gdzie mieszkasz, ceny w stolicy i na śląsku są wyższe jak w wielkopolsce i pomorzu
Cena w serwisie to minimum 200 zł. Zależy gdzie mieszkasz, ceny w stolicy i na śląsku są wyższe jak w wielkopolsce i pomorzu
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
okolice POZNANIA
okolice POZNANIA