Wymiana rozrządu mk III 1.9tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Wymiana rozrządu mk III 1.9tdi
Witam wszystkich na forum!!
Jutro jade wymienic rozrząd. i mam pewne wątpliwości ponieważ znajomy ktory zna sie troche na mechanice( tak przynajmniej mi sie wydaje) poradził mi zebym przy wymianie wymienił kółko na wale na dole i śrube dlatego ze jezeli auto ma pgrubo ponad 200 000 km przejechane należy zrobić bezdyskusyjnie. dziś jak umawiałem sie z mechanikiem na wymiane powiedziałem mu o tym i on na to że przy wymianie rozrządu on sprawdza wszystko i decyduje co trzeba wymienić a co nie i jezeli nie bedzie potrzeby wymiany tego kółka to nie ma sensu tego robić. powiedział również ze jesli poprzedni właściciel wymieniał wszystko na bieżąco to przebieg nie ma tu znaczenia. jakie jest wasze zdanie????
Jutro jade wymienic rozrząd. i mam pewne wątpliwości ponieważ znajomy ktory zna sie troche na mechanice( tak przynajmniej mi sie wydaje) poradził mi zebym przy wymianie wymienił kółko na wale na dole i śrube dlatego ze jezeli auto ma pgrubo ponad 200 000 km przejechane należy zrobić bezdyskusyjnie. dziś jak umawiałem sie z mechanikiem na wymiane powiedziałem mu o tym i on na to że przy wymianie rozrządu on sprawdza wszystko i decyduje co trzeba wymienić a co nie i jezeli nie bedzie potrzeby wymiany tego kółka to nie ma sensu tego robić. powiedział również ze jesli poprzedni właściciel wymieniał wszystko na bieżąco to przebieg nie ma tu znaczenia. jakie jest wasze zdanie????
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
To_mas, widziałem koło,które nie miało 200000km,a zęby były już tak wytarte,że nowy pasek latał jak...To_mas pisze:1 slysze o takiej konieczności wymiany. skoro koło jest ok to po co tam ciskać paluchy ?

Zamiennik,ale pewnej firmy i do następnej wymiany spokojnie wytrzymuje.To_mas pisze:takie tanie oryginalne koło ?
Przy wymianie rozrządu powinno się profilaktycznie zmienić uszczelniacze,więc i tak koło do zdjęciaTo_mas pisze:śpisz spokojnie jeśli gościu dobrze go dokręcił jeśli nie to pozamiatane

-
- Nowicjusz
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ale nikt tego nie robi chyba ze cieknieMichaś_1977 pisze:Przy wymianie rozrządu powinno się profilaktycznie zmienić uszczelniacze,więc i tak koło do zdjęcia

profilaktycznie powinno sie wiele rzeczy