Kawałek został w gwincie w pompie. Śrubę już kupiłęm (nie było to proste), i teraz mam pytanie. Czy po zdjęciu górnego dekla pompy bez problemu wykręcę resztę (początek) śruby, która została w gwincie?
Urwana śruba dawki paliwa. MK2 Diesel.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
dominik7
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Jak w temacie, tak kontrowałem śrubę dawki paliwa że ją urwałem
Kawałek został w gwincie w pompie. Śrubę już kupiłęm (nie było to proste), i teraz mam pytanie. Czy po zdjęciu górnego dekla pompy bez problemu wykręcę resztę (początek) śruby, która została w gwincie?
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tak.Spory kawałek jej wchodzi wgłąb pompy.Wystarczy szczypcami chwycić i wykręcać.dominik7 pisze:Czy po zdjęciu górnego dekla pompy bez problemu wykręcę resztę (początek) śruby, która została w gwincie?
Zapamiętaj tylko ustawienie ośki gazu względem dźwigni.Są tam nacięcia,na które trzeba zwrócić uwagę przed zdjęciem.
-
dominik7
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: Urwana śruba dawki paliwa. MK2 Diesel.
Na forum Passata wyczytałem że pod tą pokrywą jest oring w pompie z grzybkiem. W tej też? Może znasz wymary, jutro kupie koledze ktory to będzie odkręcał.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
-
Mumin90
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
dominik7
w każdej pompię pod pokrywą jest oring.
intercarsie podasz dane samochodu i będą mieć zestaw o ringów do pompy koszt nie duży
w każdej pompię pod pokrywą jest oring.
intercarsie podasz dane samochodu i będą mieć zestaw o ringów do pompy koszt nie duży