Przepływomierz powietrza

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

misior19
Mały gagatek
Mały gagatek

Przepływomierz powietrza

Post autor: misior19 » śr cze 12, 2013 20:00

Ten ostatni kolegi kupiony był w warsztacie samochodowym, zapłacił za całość 420zł z wymiana i podpięciem chyba pod kompa.. No to nie ma szans kupić dobrej przepływki?? tylko ASO?

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Przepływomierz powietrza

Post autor: wesol » czw cze 13, 2013 06:32

Tego to nie wiem ale po mojemu to moze byc tak ze przpelywka nawet z aso ma prawo byc dziabnieta nawet jak nie siedzala w zadnym aucie nawet pieciu minut. TO tylko rzecz martwa i do tego jeszcze zlosliwa. Skąd bierze warsztat samochodowy to my nie wiemy ale znajac zycie to moga szukac po taniosci wiec tu juz jest wolna reka tegoż warsztatu.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

misior19
Mały gagatek
Mały gagatek

Przepływomierz powietrza

Post autor: misior19 » czw cze 13, 2013 10:27

macie jakieś namiary na gościa który potrafi usunąć przepływke programowo, tak żeby ecu pobierał dane z mapsensora albo pedału gazu? czy tylko można liczyć na aligatora, mastera itd? jakie koszty takiej przyjemności? słyszałem że około cena nowej przeplywki ale z aso czy allegro?

najlepiej z województwa małopolskiego lub okolic tzn śląsk itd.. ciężko o taką informację, chyba że nikt tym się nie zajmuje...

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Przepływomierz powietrza

Post autor: italiano_83 » czw cze 13, 2013 18:41

misior19 pisze:najlepiej z województwa małopolskiego lub okolic tzn śląsk itd.. ciężko o taką informację, chyba że nikt tym się nie zajmuje...
Pytania takie kierujemy w grupie regionalnej...
Internet telefon w rękę i dzwonić i pytać, choć wątpię, aby ktoś się nad tym pochylił za 400zł ...

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic :satan:

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina :satan: 170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia :satan:
Ducati Monster :satan: 696+

Awatar użytkownika
ciachotdi
diesel m@ster
diesel m@ster
Auto: Seat mii

Przepływomierz powietrza

Post autor: ciachotdi » czw cze 13, 2013 20:10

jak proponuje zrobić dziurę w przepływomierzu . Wiem że to druciarstwo no ale ... Pomaga

misior19
Mały gagatek
Mały gagatek

Przepływomierz powietrza

Post autor: misior19 » czw cze 13, 2013 22:15

W Boschu to jeszcze jest gdzie wywiercić :D Gorzej w Pierburgu, końcówka ma inną budowe :? heh :) Nie skuszę się na to, bo kupiłem przepływkę Boscha i mam 7 dni na odesłanie.. No ale pupa :D:D Dalej nie pokazuje Tyle ile trzeba, wiec wole wywalić te 400 zł na zrobienie to na sztywno niż zmieniać przepływki na okrągło :D Dziekuje... I poproszę o kolejne ostrzeżenie jak na tym forum bywa.. Bo brakuje mi 1 a do 3 razy sztuka :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”