uszczelka pokrywy zaworow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
szarik1404
- Mały gagatek

witam kolegow.bylem dzisiaj zmienic oleji mechanik zauwazyl wyciek spod pokrywy zaworow.stwierdzil ze uszczelka do wymiany.policzyl 250 zeta za robote i uszczelke,ze niby trzy godziny roboty.kiedy wrocilem do domu,macha do gory jest tam chyba 11 srubek do odkrecenia, wzialem torksa i okazalo sie ze wszystkie sa luzniutkie,dokrecilem na 2 a inne na 3 obroty nawet.pytanie mam czy to moglo byc powodem wycieku i czy rzeczywiscie ewentualna wymiana tej uszczelki jest tak pracochlonna?auto ,to golf 5,2.0 tdi,140 koni,oznaczenie BMM
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jak pokrywa była niedokręcona - to jasne że tak.szarik1404 pisze:sie ze wszystkie sa luzniutkie,dokrecilem na 2 a inne na 3 obroty nawet.pytanie mam czy to moglo byc powodem wycieku
Tyle sobie wycenił i ma do tego prawo, pytanie jak by to uszczelnił, pewnie poszedł by silikon do misek zamiast uszczelki.szarik1404 pisze:twierdzil ze uszczelka do wymiany.policzyl 250 zeta za robote i uszczelke,ze niby trzy godziny roboty.
Podnieś maskę sam zobaczysz, czy poza pokrywą trzeba będzie coś innego odkręcić przy demontażu, przecież tam wszystko jest na wierzchu.szarik1404 pisze:pytanie mam czy to moglo byc powodem wycieku i czy rzeczywiscie ewentualna wymiana tej uszczelki jest tak pracochlonna?auto ,to golf 5,2.0 tdi,140 koni,oznaczenie BMM
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
-
szarik1404
- Mały gagatek

Re: uszczelka pokrywy zaworow
dzieki za odp,trzeba teraz wyczyscic tam gdzie cieklo, i po jakims czasie sprawdzic,patrzylem tam jeszcze raz i chyba oslona rozrzadu bylaby do sciagniecia, ale to chyba jest na zatrzaskach z tego co widze,a co do tego czy mial prawo tyle krzyknac to nie wiem ,moze by jednak sprawdzil te srubki--ale coz wiadomo lekarz tez pyta sie co nam jestitaliano_83 pisze:Jak pokrywa była niedokręcona - to jasne że tak.szarik1404 pisze:sie ze wszystkie sa luzniutkie,dokrecilem na 2 a inne na 3 obroty nawet.pytanie mam czy to moglo byc powodem wyciekuTyle sobie wycenił i ma do tego prawo, pytanie jak by to uszczelnił, pewnie poszedł by silikon do misek zamiast uszczelki.szarik1404 pisze:twierdzil ze uszczelka do wymiany.policzyl 250 zeta za robote i uszczelke,ze niby trzy godziny roboty.Podnieś maskę sam zobaczysz, czy poza pokrywą trzeba będzie coś innego odkręcić przy demontażu, przecież tam wszystko jest na wierzchu.szarik1404 pisze:pytanie mam czy to moglo byc powodem wycieku i czy rzeczywiscie ewentualna wymiana tej uszczelki jest tak pracochlonna?auto ,to golf 5,2.0 tdi,140 koni,oznaczenie BMM