ASV problemy z turbiną?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
ASV problemy z turbiną?
nikt się nie spotkał z tym problemem? czytałem na forach ale nikt nie ma problemu z kręceniem rozrusznikiem tj jak by się zawiesiło coś...
passat b5 115KM AZM 2003r
ASV problemy z turbiną?
Ale że co się dzieje? Jakby nie miał kompresji tak kręci?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Gadatliwa bestia
ASV problemy z turbiną?
Dokładnie jakby nie miał kompresji po chwili odczekania już zapali ale jakby nie na wszystkie po przgazowaniu jest ok
ASV problemy z turbiną?
Może zawory podwieszana się z jakiegoś powodu. Chyba że mylne to odczucia poprostu korbowania silnika puki ropa nie pójdzie do wtrysków.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
ASV problemy z turbiną?
Spotkałem się z takim objawem .To najprawdopodobniej podwieszanie hydropopychaczy na zimnym silniku ...przyczyna zapieczony zawór przelewowy w pompie oleju .Diagnoza prosta i szybka ,wystarczy zmierzć cisnienie oleju zimnego silnika zaraz po odpaleniu ...nie powinno przekraczać 5 barów na biegu jałowym .Kolega który to miał odpalał i po kilku sekundach silnik zaczynał przebierać i gasł ...ponownie nie dawał sie odpalić ,dopiero po jakimś czasie aż zeszło ciśnienie oleju z układu .Pomiar cisnienia oleju na zimnym wykazał kosmiczną wartość 11 barów .Wymienił pompe oleju na używkę i po problemie .Damian3942 pisze:ewentualnie jak nagle przyśpieszam na zimnym i zmieniam bieg gaśnie i nie odpala słychać jak by chciał a nie mógł odpalić i co ciekawe rozrusznik kręci bez oporu "jak bez świec"? jak uda się odpalić po chwili to kuleje jak by nie palił na wszystkie po przegazowaniu przechodzi
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Gadatliwa bestia
Re: ASV problemy z turbiną?
czyli szklanki do wymiany fakt faktem słychać jak trajkotają niby nie jest źle ale je słychać było jak poszła uszczelka no ale człowiek jak człowiek nie wpadłem na to żeby je wymienić od razu rok temu zauważyłem że na zimnym teraz słychać stukot gulgot pewnie one już odmawiają posłuszeństwa
-
- Gadatliwa bestia
ASV problemy z turbiną?
no dobra no i się zaczęło znowu szklanki wykluczyłem znowu przeładował i przerywał błąd przeładowania ale przecież turbina została wyczyszczona więc ile razy czyścić ją jeszcze? może nastawnik albo wtrysk sterujący nawala? jak najprościej je sprawdzić pogrzebałem trochę ale konkretnie nikt nie napisał... niby odłączyć impulsometr ale co on wykluczy?
ASV problemy z turbiną?
N75 może siać zamęt. Ewentualnie weź ten trzeci wężyk co jest podpinany do n75 odłącz. Mam tu na myśli ten co podpinasz pod ATMO. Czyli do atmosfery a w ASV to idzie zbiorczo aż do puszki filtra powietrza silnika. Jeśli ten atmosfery będzie przytkany to tak jakbyś pominął n75 i turbo będzie walić na maxa zawsze.
-
- Gadatliwa bestia
Re: ASV problemy z turbiną?
Jest już nowy drugi n75 oczywiscie nie zamiennik, zawsze po czyszczeniu miesiącem spokoju teraz dwa