[TDI PD] golf 4 1.9 tdi arl po wymianie uszczelniaczy pompowtryskiwaczy nie chce odpalić

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kaziumaxiu
Nowicjusz
Nowicjusz
Auto: Volkswagen Golf

[TDI PD] golf 4 1.9 tdi arl po wymianie uszczelniaczy pompowtryskiwaczy nie chce odpalić

Post autor: kaziumaxiu » czw paź 09, 2025 20:58

Wymieniłem uszczelnienia pompowtryskiwaczy i po tym zabiegu nie chce odpalić. Aku od kręcenia prawie rozładowany. Przed wymianą palił od strzała. Jakieś porady gdzie szukać problemu.

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

[TDI PD] Re: golf 4 1.9 tdi arl po wymianie uszczelniaczy pompowtryskiwaczy nie chce odpalić

Post autor: wesol » sob paź 11, 2025 19:38

Zakładam że dobrze w montowałeś pompki i wyregulowane.. Przy wyciąganiu pompek to odkręcam świece żarowe bo to 3 min roboty. Wtedy też odpina się wtyczke główna pompowtryskow i potem kręci rozrusznikiem tak po 40 sekund ze 3 razy. Zakładam wtyczje oraz wkręca świece żarowe i pali na dotyk.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

kaziumaxiu
Nowicjusz
Nowicjusz
Auto: Volkswagen Golf

[TDI PD] Re: golf 4 1.9 tdi arl po wymianie uszczelniaczy pompowtryskiwaczy nie chce odpalić

Post autor: kaziumaxiu » ndz paź 12, 2025 10:12

Cześć. Co za zbieg okoliczności. Wyobraz sobie że tego Golfika który teraz kuleje kupiłem właśnie w Goleniowie w 2020 r. Odpalił z plaka ale bardzo głośno pracuje tak jak troche traktor. Dodam jeszcze że wymieniłem panewki na wałku rozrządu bo chciałem zobaczyć jak wyglądają szklanki oraz wałek. Wałek i szklanki założone stare. Przed tym zabiegiem palił na dotyk i pracował cicho chociaż trochę nierówno na zimnym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”